Team Eslövs IK inför nu en policy om att inte ha några politiska partier kring klubben.
1 av 4
Team Eslövs IK inför nu en policy om att inte ha några politiska partier kring klubben. - Foto: SVT/Björn Larsson Rosvall/Scanpix/TT
Det var i en match mot Spårvägens HF som SD var en sponsor på arenan.
2 av 4
Det var i en match mot Spårvägens HF som SD var en sponsor på arenan. - Foto: SVT
Utlandsproffset Emil Berggren var starkt kritisk mot att SD var en sponsor.
3 av 4
Utlandsproffset Emil Berggren var starkt kritisk mot att SD var en sponsor. - Foto: Bildbyrån/Lennart Månsson
Berggren sa att han hade vägrat spela om hans lag haft SD som sponsor.
4 av 4
Berggren sa att han hade vägrat spela om hans lag haft SD som sponsor. - Foto: Bildbyrån/Lennart Månsson

Efter SD-sponsringen: Nu stänger klubben ute alla politiska partier

Team Eslöv inför en policy om att inte ha några politiska partier som sponsorer. Det efter kritiken som riktades mot klubben då de hade SD som sponsor på arenan under en tevesänd match.


Nyheter24 skrev under måndagen om Team Eslövs IK som hade Sverigedemokraterna (SD) som sponsor under sin match mot Spårvägens HF. Det fick handbollsproffset Emil Berggren  och klubbens ordförande Stefan Lindstrand att rasa.

– SD ska inte finnas i och kring vår klubb. Det här var jävligt dumt, sa han då.

Nu agerar klubben och inför en ny policy som innebär att inga politiska partier ska sponsra eller på annat sätt finnas kring Team Eslöv.

"Fan i mig lika illa som porrindustrin"

– Det var ett 100 procent enhälligt beslut. Vi har kanske inte funderat så mycket tidigare på vilka som har sponsrat oss utan har bara velat få in så mycket pengar som möjligt, men det ska ju också råda sunt förnuft. I Tyskland finns det klubbar som är sponsrade av porrindustrin och det är fan i mig lika illa, säger Stefan Lindstrand till Nyheter24.

Enligt Lindstrand ska det vara ogenomtänkta beslut och inte några politiska åsikter inom marknadsgruppen som legat bakom SD:s sponsring.

– Det har jag mycket svårt att tro. Nej, jag ser det som helt omöjligt att någon skulle ha de sympatierna. Det var SD som hade kontaktat oss, inte tvärtom.

"Spelarna undrade hur vi kunde vara så klantiga"

Sedan SD sponsrade Team Eslövs handbollsmatch är det många sponsorer och spelare som har reagerat, men det är inga som har valt att hoppa av sina samarbeten med klubben.

– Det har varit tongångar åt det hållet, men vi har ännu inte hunnit gå ut med vår nya policy. Vi hade ett möte med a-laget som tyckte det var bra att vi har tagit till åtgärder och har tydliga ståndpunkter. Jag tror de accepterade hur vi har gått vidare, men det är klart de undrade hur vi kunde ha varit så klantiga.

Stefan Lindstrand tycker nu att Svenska Handbollförbundet borde införa en liknande policy för alla klubbar, så att liknande situationer inte inträffar igen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!