Austin Chaney förklarar varför han gav bort bollen.
Austin Chaney förklarar varför han gav bort bollen. - Foto: MLB.com/Youtube

10-årige Austin förklarar sanningen bakom succéklippet

Alla som såg klippet trodde att han försökte lura några tjejer för att smickra dem samtidigt som han kunde behålla matchbollen. Klippet blev en succé, men nu förklarar 10-årige Austin Chaney själv hur det faktiskt gick till.


Nyheter24 har tidigare skrivit om 10-årige Austin Chaney som fångade en boll under en baseboll-match och gav bort den till en tjej som satt bakom honom. Tittar man noga på klippet ser man dock att han ger bort en annan boll och de flesta som tittade på klippet trodde att han gjorde en imponerande fint för att smickra tjejen, men samtidigt behålla matchbollen.

Nu förklarar han i en intervju med Fox News hur det hela egentligen gick till. Han satt nära planen och hade redan fått några bollar kastade till sig tidigare under matchen, så han bestämde sig för att ge bort en när han fick ytterligare en boll till samlingen.

"Hon var den första jag såg"

– Jag hade redan fått en boll, så jag tyckte att det kunde vara snällt att ge bort en till någon annan, säger han i intervjun och förklarar varför han gav bollen till just den tjejen:

– Jag vände mig om och hon var den första jag såg.

Se intervjun där han förklarar hur det gick till:


Här är det uppmärksammade klippet där han ger bort bollen:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

1 timme sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.