The Mauler har inte blivit utsatt för ett rånförsök och har inte misshandlat någon – som det påstås i en rasistblogg.
1 av 3
The Mauler har inte blivit utsatt för ett rånförsök och har inte misshandlat någon – som det påstås i en rasistblogg. - Foto: FACEBOOK/THE DENVER CHANNEL
Bloggen uppger att mannen, som ska ha försökt råna The Mauler, ska ha sett ut så här efteråt – men det här är amerikanen Alex Landau som blev utsatt för övervåld av två poliser i Denver 2013.
2 av 3
Bloggen uppger att mannen, som ska ha försökt råna The Mauler, ska ha sett ut så här efteråt – men det här är amerikanen Alex Landau som blev utsatt för övervåld av två poliser i Denver 2013. - Foto: THE DENVER CHANNEL
The Mauler väntar nu på en ny titelmatch mot Jon Jones.
3 av 3
The Mauler väntar nu på en ny titelmatch mot Jon Jones. - Foto: © BILDBYRÅN / Meddi Kabirzadeh

Rasistblogg sprider falska uppgifter om The Mauler

Falska uppgifter sprids på nätet om MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson. Ett inlägg på en rasistblogg – som har delats av över 10 000 personer på Facebook – påstår att han med våld ska ha avvärjt ett rån efter ett träningspass. Något som han själv blev tvungen att dementera på Facebook.


Andra lögner från rasistbloggen

Rasistbloggen som påstår att The Mauler har blivit utsatt för ett rånförsök har som vana att skriva direkta lögner. 

Bara i lördags påstod bloggen att 236 av Sveriges 349 riksdagsledamöter regelbundet tar narkotika. 

På valdagen till EU-parlamentet uppmanade dessutom rasistbloggen alla Sveriges kvinnor att inte gå till valurnorna då "ni ska fanemej inte befläcka valet med era röster!" Dagen efter uppmanade dessutom bloggen Sveriges företag att inte anställa kvinnor. 

På Facebook är källkritiken fortfarande död. Efter att ha fått flera frågor om ett påstått rånförsök kände sig Alexander "The Mauler" Gustafsson tvungen att tydliggöra att det inte stämmer. 

Det började med att rasistbloggen "Hänt i Sverige" publicerade ett inlägg med rubriken: "Ovanligt dumdristig neger gav sig på MMA-stjärnan Alexander Gustafsson i nattmörket – åkte på dyngstryk!" i torsdags. Där påstår de att The Mauler var på väg hem från ett träningspass när en knivförsedd mörkhyad man ska ha försökt tvinga till sig The Maulers plånbok.

Bilden tagen från Kanada

MMA-stjärnan ska då ha övermannat mannen som uppges ha fått livshotande skador. Dessa livshotande skador ska enligt rasistbloggen bland annat ha varit sju brutna ben, en inslagen testikel och en krossad halsmandel.

Bloggen använder sig dessutom av en bild på en misshandlad mörkhyad man, som påstås ha fått sina skador av The Mauler. Den bilden är dock tagen från gammal amerikansk nyhet från 2009 där Alex Landau blev utsatt för övervåld av två poliser i Denver. 

Dessa uppgifter, som är falska, fick MMA-stjärnan att publicera ett dementerande inlägg på sin Facebook-sida. Inlägget har i skrivande stund gillats av över 11 500 personer. 

MMA
/
/
/
/
Ran
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

3 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.