MMA-förbundet frias från anklagelserna.
1 av 4
MMA-förbundet frias från anklagelserna. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
The Mauler skulle egentligen ha gått matchen mot Gegard Mousasi.
2 av 4
The Mauler skulle egentligen ha gått matchen mot Gegard Mousasi. - Foto: © BILDBYRÅN / Meddi Kabirzadeh
Ilir Latifi åkte på storstryk.
3 av 4
Ilir Latifi åkte på storstryk. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Länsstyrelsen valde att anmäla matchen.
4 av 4
Länsstyrelsen valde att anmäla matchen. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

MMA-förbundet frias efter blodig drabbning

Matchen mellan Gegard Mousasi och Ilir Latifi anmäldes av Länsstyrelsen i Örebro. Nu friar Kampsportsdelegationen MMA-förbundet från anklagelserna.


Alexander Gustafsson

Häromdagen spreds en falsk nyhet om att The Mauler skulle ha misshandlat en rånare. De påhittade uppgifterna delades tusentals gånger i sociala medier. Alexander Gustafsson dementerade händelsen på sin Facebook-sida. 

Bilden som spreds tillsammans med den uppdiktade historien var från 2009 och visade en man som misshandlats av poliser i Denver.

STOCKHOLM. Det var egentligen Alexander "The Mauler" Gustafsson som skulle gå matchen mot Gegard Mousasi i Globen den 6 april 2013. På grund av en ögonbrynsskada tvingades den svenska UFC-stjärnan lämna återbud, och han ersattes med en betydligt mer oerfaren fighter – Ilir Latifi.

Utklassades

Latifi utklassades och lämnade ringen kraftigt blödande, något som Länsstyrelsen i Örebro reagerade starkt mot. 

För att en match ska få genomföras så krävs ett tillstånd från Länsstyrelsen, i vilket det bland annat regleras att motståndarna ska vara jämbördiga varandra gällande fysiska förutsättningar och tävlingserfarenhet. 

Lämnade anmälan

Så var inte fallet i matchen mellan Mousasi och Latifi, menar Länsstyrelsen i Örebro som valde att anmäla Svenska MMA-förbundet till Kampsportsdelegationen. 

Friar förbundet

Delegationen väljer nu att fria förbundet. Enligt ett uttalande slår de fast att det skulle kunna ifrågasättas huruvida MMA-förbundet följt tillståndet eller inte, men att det heller inte går att styrka att förbundet brutit mot det. 

MMA
/
/
UFC
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!