1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

The Maulers flickvän: "För mig är han alltid en vinnare"

Amanda Bianchi bestämde sig för att skriva en status riktad till The Maulers fans.


Under helgens UFC-gala samlades omkring 30 000 åskådare som kom till Tele 2 arena för att se Alexander "The Mauler" Gustafsson möta Anthony "Rumble" Johnson. Alexander slogs på hemmaplan, publiken skrek och stämningen var minst sagt på topp. 

Men matchen avslutades inte som publiken tänkt sig. Efter cirka två minuter golvades "The Mauler". Och några sekunder senare kunde Johnson avgöra matchen på marken, med flera slag mot svenskens huvud.

Efter galan diskuterades Alexanders förlust hejvilt på sociala medier och de flesta mma-insatta svenskar hade någonting att tycka till om angående matchen – på gott och ont.

Flickvännens försvar

Någon som reagerade stark på matchens efterskall var Alexanders flickvän Amanda Bianchi. Efter att ha läst diverse inlägg och kommentarer om matchen bestämde hon sig för att skriva ut en status på facebook. 

– Jag vet inte vad ni såg, men jag såg en stark kille gå längs gången mot ringen och in i den. Jag såg en kille som har slitit i flera månader, åkt från sin familj och vänner. Missförstå mig rätt när jag säger att han offrar allt för att kunna träna för att bli den bästa. Han tränar inte bara för att bli den bästa för sig själv, han tränar för sina fans, han vill kunna ge dem allt. 

– Älska mig mest när jag som minst förtjänar det. Förstår ni vart jag vill komma? Det ska inte finnas "när jag som minst förtjänar det". Vi ska finnas där och stötta i medvind och motvind. Att ge en människa skuldkänslor för att han inte kunde ge dom det dom ville för att de skulle bli roade är ett fruktansvärt egoistiskt beteende, skrev Amanda.

"De vill att han ska vara den obesegrade fightern"

Nyheter24 tog ett snack med henne för att höra lite om hur tankarna gick kring statusen.

Hur kommer det sig att du skrev statusen?

– Varför jag skev statusen var för att jag trillade över en hel del kommentarsfält på Facebook som handlade om Alex match.

Hur såg de ut?

– Många var positiva och visade sitt stöd. Sen fanns det även en hel del idioter som hade skrivit så dumma kommentarer. Det fick mig verkligen att koka. Jag förstår att alla inte är fans till Alex. Men dessa var fans till honom innan matchen, men som hånade honom efter.

Vad tror du det grundar sig i?

– Jag tror att många vill att Alex ska vara den här "obesegrade fightern". Så när han väl blir besegrad så tycker dom han är värdelös, dom ser han lite som en spelgubbe som helt enkelt ska klara av ett hårt slag i ansiktet.

Ja alltså..slag och slag, det är ju ett utav världens hårdaste slag...

– Många som är okunniga om sport. De vill bara bli underhållna men de vet ingenting om hur det går till rent tekniskt. 

Läs texten i sin helhet här:

/
MMA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.