8 anledningar till att alla män ska lyfta skrot

Det här är åtta viktiga anledningar till att hålla igång kroppen med styrketräning.


1. Lyfta minskar risken för stroke

Forskare vid Michigans universitet har sett att män som tränar tre stycken helkroppspass per vecka, i två månader, sänker sitt blodtryck så pass mycket att risken för stroke minskar med 40 procent.


Bildkälla 

2. Ger dig starkare stomme

Ju äldre man blir desto skörare blir benen. Ny forskning har visat att styrketränande män har ökad bentillväxt. 


Bildkälla 

3. Du kan ha dina kläder längre tid

Ett kilo fett tar mycket mer plats än ett kilo muskler.  En studie visar att många män samlar på sig fett när de tappar muskler. Det får av naturliga skäl kläderna att sitta tajtare med åren. 


Bildkälla 

4. Slippa vara stel som ett kylskåp

Med åldern blir man mindre flexibel i kroppen. Med tack och lov har studier har visat att det finns hopp för att hålla sig rörlig. Tre helkroppspass i 16 veckor kan kanske få dig att kunna nudda tårna igen. 


Bildkälla 

5. Insulinet håller sig i schack 

Mycket kolhydrater i maten ökar insulinpåslaget i kroppen. Det kan leda till både diabetes och hjärtsjukdomar. Män som kör två helkroppsstyrkepass i veckan, ut över den vanliga träning, har visat sig ha lägre insulinnivå jämfört med män som inte lyfter skrot. 


Bildkälla 

6. Håll dig spänstig

Styrketräning hjälper dig att hålla uppe kvalitén på musklerna. Du håller igång de snabba muskelfibrerna, vilket gör att du klarar av fler rörelser som kräver snabba muskelfibrer. Till exempel att dra ut en stol och liknande vardagsrörelser. 


Bildkälla 

7. Ökad förbränning

Forskare i Nederländerna beräknar att män som lyfte vikter två gånger i veckan, i 18 veckor, förbränner i genomsnitt nio procent mer kalorier per dag än än de som inte tränar. 


Bildkälla 

8. Det får dig att flyga fram

Alla positiva resultat du får av träningen kommer öka din självkänsla och få dig på gott humör! 


Bildkälla 

Källa 

/
Man
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!