Martina Stålvant på en landslagsträning.
1 av 4
Martina Stålvant på en landslagsträning. - Foto: Bildbyrån
Stålvant i landslaget.
2 av 4
Stålvant i landslaget. - Foto: Bildbyrån
Stålvant i Northland.
3 av 4
Stålvant i Northland. - Foto: Bildbyrån
Stålvant i Northland.
4 av 4
Stålvant i Northland. - Foto: Bildbyrån

Bads ta bystmått och ha korta shorts – för att se sexigare ut

Tränaren kallade henne dum i huvudet och kläderna skulle sitta sexigt.


Svenska landslagsguarden Martina Stålvant var proffs i Spanien 2010 och spelade för CD Gran Canaria. Året efter det spelade hon för tjeckiska IMOS Brno, och där fick hon stå ut med både aggresiva påhopp och sexuella trakasserier, berättar hon för NSD.

– Min tränare där tilltalade mig inte på ett helt år. Det enda han sa till mig på en hel säsong var att jag skulle ha mindre och tajtare shorts, säger Stålvant.

Hon fortsätter:

– När vi spelade Euroleague hade vi ju redan figursydda kläder. Vi var tvungna att ta bystmått, midjemått, vadmått, allt. Min coach tyckte att jag hade för stora shorts och ville att jag skulle tajta till dem hos en sömmerska, säger hon.

Bildkälla: Bildbyrån

Men det stannade inte där. Den tjeckiska klubbens fystränare erbjöd sig att vara Stålvants gynekolog om hon skulle behöva en sån, något de andra männen tyckte var roligt.

– Det är nog det värsta jag har varit med om. Men de tycker nog inte att de gjort något fel, där var det inget fel att skämta på det sättet, säger Stålvant.

Nu är Stålvant tillbaka i Sverige och spelar för Luleålaget Northland.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.