Cenk och Jennie gifte sig på sjukhuset.
1 av 6
Cenk och Jennie gifte sig på sjukhuset. - Foto: Privat
Jennie och Cenk väntar deras första barn.
2 av 6
Jennie och Cenk väntar deras första barn. - Foto: Privat
Cenk och Jennie är båda fajters.
3 av 6
Cenk och Jennie är båda fajters. - Foto: Nyheter24
Botkyrka Kickboxning.
4 av 6
Botkyrka Kickboxning. - Foto: Privat
Cenk och Jennie.
5 av 6
Cenk och Jennie. - Foto: Nyheter24
Botkyrka Kickboxning.
6 av 6
Botkyrka Kickboxning. - Foto: Privat

Efter cancerbeskedet beslöt han sig för att förverkliga drömmen

Cenk och Jennie har alltid drömt om att öppna en egen kickboxningsklubb. Nu är drömmen nära att förverkligas.


Vi är hemma hos Cenk och Jennie Özkaraman i Tumba. I vardagsrummet står en barnvagn, och bredvid hänger en boxningssäck från taket. Paret ska när som helst få deras första barn. Det ska bli en liten Cem.

De två träffades för nio år sedan på en kampsportsklubb i Södertälje. Nu är de nygifta och ska öppna en egen kickboxningsklubb för tjejer. Men för tre månader sen fick de ett mardrömsbesked; Cenk har cancer.

– De säger att de inte går att bota. Men vi hoppas ändå på det, att det ska gå, säger Cenk.

Vi dricker kaffe i köket hemma hos familjen medan Cenk berättar sin historia. Han var på en vanlig läkarundersökning när han fick de tråkiga nyheterna. Cenk har tunntarmscancer och enligt läkarna hade den redan spridit sig till levern. Han blev inlagd och cellgiftsbehandlingen började direkt.

– Det var ju tråkigt. Det var svårt att ta in. Vi har nog inte smält det riktigt än heller. Det är tufft. Men det ska inte få stoppa våra planer för livet, med bebis på gång. Det tar nog ett tag att smälta en sån här grej. Att man inte ska leva så länge, säger Cenk.

Bildkälla: Nyheter24

– Vi hade ju redan planerat allt för framtiden och så. Det kändes omöjligt att lägga allt på is, säger Jennie.

Hon fortsätter:

– Det var ganska många metastaser. Tillräckligt många för att de inte skulle kunna operera, utan först och främst ville de testa cellgifter. Sen var han i så dåligt skick så de vågade inte ta bort huvudtumören heller. Men det kan bli aktuellt i framtiden att ta bort den stora, berättar Jennie.

"Det blir en kampsportsklubb för unga tjejer"

Under behandlingen beslöt de sig för att göra slag i saken och gifta sig. De fick en vigselförrättare att komma ut till Karolinska sjukhuset i Solna. Där hade de en ceremoni i trädgården på baksidan. Men paret som har planerat för en liten pojke och som drömt om att öppna en kickboxningsklubb för tjejer, tänker inte låta sjukdomen hindra dem.

– Vi har stora planer, men sommaren är mest förberedelser. Och när sommaren börjar ta slut, då kör vi igång. Det finns jättemycket att planera just nu. Det blir en kampsportsklubb för unga tjejer, och äldre också för de som vill. Tävlingsinriktat, för de som vill gå och träna. Det kommer bli häftigt, berättar Cenk.

Bildkälla: Privat

"Det är svårt att sänka mig"

Planen är att tjejer från 15 år och uppåt ska få komma och träna kickboxning. Det är Jennie som är huvudinstruktör och Cenk ska vara med och hålla i träningarna. Klubben ska heta Botkyrka Kickboxning och de kommer att finnas på festivalen Hjärta Botkyrka den 23 augusti, där alla som vill får testa på hur det är att kickboxas. Men annars kommer träningarna att hållas i Storvretens Sporthall. De finns även på Facebook där de heter Botkyrka Kickboxning.

– Nu till sommaren ska vi få ut reklam, och vi har gjort en budget för utrustning. Men utrustning måste fixas. Annars är allt klart i princip. Det handlar bara om att få ihop stöd till reklam och utrustning. Efter det är det inget som stoppar oss, säger Jennie.

Även Cenk delar Jennies vinnarattityd, och man märker att han är en fajter.

– Man vill finnas där för familjen, inte lämna dem. Men det är oundvikligt. Det är svårt att sänka mig. Jag har varit med om mycket och klarat det mesta, jag klarar det här också, säger Cenk.

Han fortsätter:

– Det känns som en dålig film. Men det kan vara en bra film också, avslutar han.

MMA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du kickboxas?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?