Albin Ekdal skadad på nattklubb.
1 av 3
Albin Ekdal skadad på nattklubb. - Foto: TT
Nu hotar detta hans deltagande i EM, om han blir uttagen.
2 av 3
Nu hotar detta hans deltagande i EM, om han blir uttagen. - Foto: TT
"Jag kommer göra allt i min makt för att kunna spela i EM, om jag blir uttagen. Läkarnas bedömningar är positiva" skriver han på Twitter.
3 av 3
"Jag kommer göra allt i min makt för att kunna spela i EM, om jag blir uttagen. Läkarnas bedömningar är positiva" skriver han på Twitter. - Foto: TT

Albin Ekdals skärsår: 5 centimeter djupt och 20 centimeter långt

Albin Ekdal vårdas på sjukhus i Tyskland efter olycka på nattklubb. Hittills är det oklart om han kan spela i EM, då skadan kan vara värre än vi tidigare trott.


I går skrev Nyheter24 att mittfältaren Albin Ekdal vårdas på sjukhus i Tyskland sedan han i lördags skadades på en nattklubb i Hamburg. Han ska ha fallit över ett glasbord.

Nu finns det nya uppgifter om Ekdals skada. Fallet orsakade ett sår så stort som fem centimeter djupt och 20 centimeter långt, skriver tyska Bild enligt Expressen.

Vad som orsakade olyckan är oklart.

“Det började blöda kraftigt och jag fick uppsöka sjukhus för att sys. Fallet berodde inte på något bråk eller berusning” har han skrivit på Twitter.

Det är inte långt kvar till EM och Ekdal måste bli spelklar. Nu kämpar han mot klockan. Skadan betraktas så allvarlig att han inte får göra någon fysisk aktivitet på två veckor. Ekdal säger själv att han kommer göra allt för att kunna spela.

/
/
/
/
/
EM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hur klarar sig Sverige utan Ekdal?
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.