1 av 3
- Foto: TT-montage
2 av 3
- Foto: HighstakesDB
3 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Svenske pokerproffsets tunga år – så mycket har han förlorat

Det går inget vidare för det svenska pokerproffset Viktor "Isildur1" Blom.


Det svenska pokerproffset Viktor "Isildur1" Blom har haft ett ganska trist 2016 så här långt.

Även om september har varit en helt okej månad, med ett plus på 71 620 dollar (615 487 kronor) enligt statistiksajten Highstakesdb.com, är siffrorna för 2016 fortfarande knallröda.

Totalt har Blom spelat strax över 150 000 händer hos sajten Pokerstars, vilket har resulterat i en förlust på 647 989 dollar (5 568 685 kronor).

Isildur1 slog igenom stort 2009 då han kom från ingenstans och fullkomligt krossade världskända proffsspelare som Dan “Jungleman12” Cates, Daniel “KidPoker” Negreanu och Phil Ivey.

Framgångarna fick dock ett plötsligt slut när Blom under en enda sittning förlorade hela 4.2 miljoner dollar (ungefär 36 miljoner kronor) mot proffset Brian Hastings.

Det hela hände på mindre än 3 000 spelade händer och resulterade i att Hastings blev avstängd från Full Tilt Poker för fusk (han hade analyserat Bloms spelstil med hjälp av statistik som hans kompisar hade samlat på sig när de spelat mot Blom) och att Isildur1 försvann från pokerborden under flera månader.

Brian Hastings fick dock behålla pengarna han vunnit av Viktor Blom.

Det spekulerades mycket i vem den mystiske spelaren kunde vara, men det var först 2010 när Blom skrev kontrakt med Pokerstars som hans identitet avslöjades.

Viktor Bloms favoritspel i år har varit $200/$400 pot limit Omaha och $50/100 no limit Texas holdem.

Isildur1:s resultat under 2016:
Highstakesdb.com

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du 5.5 miljoner kronor över att förlora på poker?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.