Edsbyn tog klar seger mot Vänersborg

Edsbyn hade inga problem med Vänersborg i Elitserien herr i bandy, och vann hemma med utklassningssiffrorna 10-1 (4-0).

Segern var Edsbyns sjätte på de senaste sju matcherna.

Matchen var länge mållös. Edsbyn ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom tre mål av Oscar Wikblad och ett mål av Ted Hedell. Det var bara början för Edsbyn. Edsbyn tog kommandot i andra halvleken. Laget inledde målskyttet i 62:a minuten genom Teemu Määttä, och gick upp till 9-0 innan Vänersborg svarade.

10-1 blev det till slut för Edsbyn.

Edsbyns Oscar Wikblad gjorde fyra mål, Samuli Helavuori gjorde ett mål och två målgivande passningar och Teemu Määttä gjorde tre mål.

Med en omgång kvar är Edsbyn på sjätte plats i tabellen, och Vänersborg är på tolfte plats.

I nästa match, fredag 9 februari 19.00, har Edsbyn Vetlanda borta på Hydro Arena, medan Vänersborg spelar hemma mot Motala.