- Foto: Bildbyrån

Örebro värvar målvakt från Modo

Michal Zajkowski blir Örebros målvakt kommande säsong tillsammans med Johan Svensson från Malmö.


ÖREBRO. I helgen har allt blivit helt klart med den tidigare Modomålvakten Michal Zajkowski som ska ge Örebro en mer trygg start på säsongen än man hade under sin första under comebackåret då man hade klart med att låna "en av Djurgårdens målvakter".

Mark Owuya blev den som fick uppdrager, men lyckades inget vidare bra och lämnade också klubben när man succévärvade Lubos Pisar.

- Jag tycker att det är konstigt att han inte fått chansen på allvar i Modo, men det är samtidigt tacksamt för oss. Nu har vi två målvakter av hög klass som kan sporra och utmana varandra, säger Örebro sportchef Mikael Fahlander till na.se.

26-åringen har tillhört Modos elitserielag sex säsonger, men oftast fått sparsamt med speltid och har i omgångar varit utlånad. För en säsong sedan till Björklöven och den gångna säsongen till Sundsvall, där han gjorde flera heroiska insatser mellan stolparna.

I Modo blev det bara fyra matcher under säsongen, med 90,5 i räddningsprocent som facit.

- En bra målvakt och en väldigt bra kille med mycket utveckling kvar i sig, menar Fahlander.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.