"Datorspel är för barn"
1 av 3
"Datorspel är för barn"
Stort grattis Emil!
2 av 3
Stort grattis Emil!
Emil Christensen.
3 av 3
Emil Christensen.

Bojkottar Mästarnas mästare – för att HeatoN ska vara med: "Ingen sport"

Efter beskedet att Counter-Strike-profilen Emil "HeatoN" Christensen ska vara med i Mästarnas mästare kommer hockeylegendaren bojkotta programmet.


Efter Jon Olssons skadebesked fick Emil "Heaton" Christensen chansen att vara med i Mästarnas mästare, och han tog den direkt. Därmed blir han den förste som representerar E-sport i programmet.

Men det uppskattas inte av alla.

Hockeylegendaren Tommy Söderström, som själv var med, framför skarp kritik mot programmet, och menar bland annat att datorspel är för barn, och att de då lika gärna kan ha med någon som spelar Yatzy.

– För mig är det spel, det är ingen sport. Vad är nästa grej? Yatzy? Backgammon? säger han i en intervju med Expressen.

Han fortsätter:

– Det handlar inte om hur man ser ut. Det spelar ingen roll om man är vältränad eller inte. För mig är datorspel ett spel. Det är vad barn spelar. En som är tio kan vara lika bra som en som är 25. Det funkar ju inte i fotboll, säger han till Expressen.

Siffror som presenterades under OS visade att bland folk online tittade fler på E-sport än på OS.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det fel att HeatoN är med i Mästarnas mästare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

1 timme sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

1 timme sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

1 timme sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

2 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

3 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.