Straffar Fifa Schweiz kan det betyda att Manchester Untied, som åkte ut ur Champions League mot schweiziska Basel, kan få en fribiljett tillbaka in i turneringen.
1 av 2
Straffar Fifa Schweiz kan det betyda att Manchester Untied, som åkte ut ur Champions League mot schweiziska Basel, kan få en fribiljett tillbaka in i turneringen. - Foto: Peter Klaunzer/AP/SCANPIX
Fifa anmäls av Sion efter att det internationella fotbollsförbundet hotat Schweiz med kollektiv bestraffning.
2 av 2
Fifa anmäls av Sion efter att det internationella fotbollsförbundet hotat Schweiz med kollektiv bestraffning. - Foto: Alessandro Della Bella/AP/SCANPIX

United kan få fribiljett till Champions League - då polisanmäls Fifa

Sion tar strid mot det internationella fotbollsförbundet och polisanmäler delar av den exekutiva kommittén för "oacceptabel utpressning".


Därför hotar Fifa Schweiz

Den schweiziska klubben Sion bröt mot reglerna när de värvade målvakten Essam El-Hadary från Al-Ahly 2009 och bestraffades med ett transferförbud.

Men trots det värvade klubben sex spelare. Nu kräver alltså Fifa att det schweiziska fotbollsförbundet vidtar åtgärder mot klubben, annars kastas de ut ur all internationell fotboll.

Det schweiziska fotbollsförbundet har till den 13 januari på sig för att göra någonting mot Sion.

SION. Schweiz hotas att kastas ut ur all internationell fotboll av Fifa om inte förbundet straffar klubben Sion för att ha värvat spelare trots att de hade transferförbud.

Något straff har dock inte kommit och nu går klubben, som kastades ut ur Europa League, till motattack mot Fifa och polisanmäler delar av den exekutiva kommittén för utpressning och säger i ett pressmeddelande att det internationella fotbollsförbundet har brutit mot sina egna regler och flera grundläggande lagar.

United kan ta Basels plats

Men skulle Fifa komma att bestraffa det schweiziska förbundet, innebär det att Manchester United - som slogs ut av Basel i Champions League-gruppspelet - kan få en fribiljett tillbaka in i turneringen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!