Efter att ha krossat seriesegraren Luleå väntar en SM-semifinal för Gnaget i Globen - en match som skulle ha krockat med AIK:s allsvenska premiär.
1 av 2
Efter att ha krossat seriesegraren Luleå väntar en SM-semifinal för Gnaget i Globen - en match som skulle ha krockat med AIK:s allsvenska premiär.
Men klubben flyttar på båda matcherna - och hoppas på fina publiksiffror på både Råsunda och Globen.
2 av 2
Men klubben flyttar på båda matcherna - och hoppas på fina publiksiffror på både Råsunda och Globen. - Foto: Scanpix

Lösningen: Så undviker AIK matchkrocken

Gnaget flyttar bak fotbollspremiären och fram ishockeyn: "Söndagen den 1 april är en stor dag för alla AIK:are."


Hovet vs. Globen

Flytten från Hovet till Ericsson Globe innebär en rejäl publikökning för AIK:s del. Lagets publikkapacitet utökas med fler än 5 000 platser.

Ericsson Globe Arena

Byggår: 1989

Publikkapacitet (ishockey): 13 850 åskådare

Johanneshovs Isstadion

Byggår: 1962

Publikkapacitet (ishockey): 8 094 åskådare

STOCKHOLM. Efter krossen av Luleå i SM-slutspelets kvartsfinal, flyttar AIK från Hovet till Globen - och nu försöker klubben se till att så många som möjligt kan följa festen.

Fotbollslaget och semifinalen skulle startat samtidigt klockan 15.00 den 1 april, men nu flyttar AIK fotbollslagets allsvenska premiär till klockan 14.00. Och semifinalens nedsläpp till klockan 17.30.

"Efter ett mycket bra samarbete mellan de två AIK-sektionerna, Föreningen Svensk Elitfotboll, Hockeyligan, Polisen, Canal+, TV4 och Mjällby AIF står det klart att alla AIK:are som vill besöka bägge matcherna nu också kan göra det", skriver klubben i ett pressmeddelande.

AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!