Nykomlingen Åtvidaberg har gjort 12 mål på de första tre matcherna.
Nykomlingen Åtvidaberg har gjort 12 mål på de första tre matcherna. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX
Gefle IF:s Olof Mård  och Åtvidabergs Viktor Prodell i en luftduell. Prodell har inlett säsongen övertygande med fyra mål på tre matcher.
Gefle IF:s Olof Mård och Åtvidabergs Viktor Prodell i en luftduell. Prodell har inlett säsongen övertygande med fyra mål på tre matcher. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX
Åtvids tränare Andreas Thomsson var nöjd efter segern. "6-1 snackar man aldrig bort", sa han till Canal Plus. - Foto: MARCUS ERICSSON/Bildbyrån
Veteranen Kristian Bergström gjorde mål igen.
Veteranen Kristian Bergström gjorde mål igen. - Foto: MARCUS ERICSSON/Bildbyrån

Succénykomlingen stormar vidare i allsvenskan

Åtvidaberg har övertygat i inledningen av säsongen och i dag kom tredje raka segern. Nykomlingarna körde över Gefle totalt och vann till slut med 6-1.

Publik: 2863

4-3 mot Örebro i premiären, 2-1 mot GAIS och i dag 6-1 mot Gefle. Nykomlingen Åtvidaberg, som tippades att åka ur serien, har hittills bjudit på både målfest och segrar.

I och med kvällens utklassning har Åtvidaberg gjort sanslösa 12 mål på de första tre matcherna. Gefle hade egentligen aldrig en chans och matchen var avgjord redan i halvtid. Då hade skyttekungen Viktor Prodell – fyra mål på tre matcher – smällt in två mål och Magnus Eriksson ett.

Gefles Mikael Dahlberg reducerade tidigt i den andra halvleken, men närmare än så kom aldrig Gävlelaget. På tio minuter gjorde succénykomlingen tre nya mål och det var Magnus Eriksson som fastställde slutresultatet till 6-1.

– Rätt starkt, 6–1 snackar man aldrig bort. Det är en av våra större segrar, absolut. Vi får njuta av den här i kväll, säger tränaren Andreas Thomsson till Canal plus.