Majeed Waris efter sitt 2-0-mål. Målet var Waris sjätte mål den här säsongen.
Majeed Waris efter sitt 2-0-mål. Målet var Waris sjätte mål den här säsongen. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Allsvenskans nuvarande skyttekung Rene Makondele firar ett av sina två mål. Strax bakom springer skytteligatvåan Majeed Waris. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Makondele upp i skytteligaledning efter ny Häckenseger

Häckenanfallarna Rene Makondele och Majeed Waris bjöd på målkalas när Häcken besegrade Gefle med 3-0.

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

Vill du bli Nyheter24:s EM-reporter?

På Nextinfootball.se kan du tävla och vinna jobbet.

Kör igång direkt!

Gefle hade inte mycket att säga till om borta mot BK Häcken. De gulsvarta göteborgarna bjöd på vackert anfallsspel och kontrollerade matchen från minut ett. Medan flera allsvenska lag kämpar för att få ordning på målskyttet har Häckens anfallare Rene Makondele och Majeed Waris tillsammans gjort 13 mål på de åtta inledande matcherna.

Leder skytteligan

Det är ett målfacit som ger både en första- och andraplats i skytteligan. Och det var givetvis målkungen nummer ett, Rene Makondele, som inledde målskyttet i kväll. I den 17:e minuten blåste domaren straff efter en något oklar handssituation. Straffen förvaltades väl av Makondele och i den 36:e minuten var det dags för hans anfallspartner att skriva in sig i målprotokollet.

Elegant lyftning fastställde slutresultatet

Efter en tilltrasslad situation och flera bra räddningar av Mattias Hugosson var Majeed Waris framme på returen och lade in bollen. Då var anfallarna på delas förstaplats i skytteligan. Men Makondele hade andra planer. Strax före halvtid chippade han elegant in 3-0-målet.

Den andra halvleken blev avslagen och tempofattigare än den första. Anfallsparet hade bud på flera mål, men Gefle stod emot väl utan att själva lyckas skapa några heta chanser framåt.