Så här väntas Stockholmsarenan se ut när den står färdig i juli 2013 - och heter Tele2 Arena.
1 av 3
Så här väntas Stockholmsarenan se ut när den står färdig i juli 2013 - och heter Tele2 Arena. - Foto: SCANPIX
Både Djurgården och Hammarby ska spela sina hemmamatcher där.
2 av 3
Både Djurgården och Hammarby ska spela sina hemmamatcher där. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Bygget har försenats, vilket upprört många supportrar.
3 av 3
Bygget har försenats, vilket upprört många supportrar. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Stockholmsarenan blir Tele2 Arena

Efter Friends Arena i Solna - här är nästa arenanamn i Stockholmsområdet.


Om arenan

"Stockholmsarenan är en idrotts- och evenemangsarena med 30 000 sittplatser som kommer att byggas och ägas av Stockholms Stad genom bolaget SGA Fastigheter. Driften av Stockholmsarenan sköts av det globala evenemangs- och sportföretaget AEG Facilities. Vilket även är det bolag som redan idag driver de existerande arenorna i Globen City. Arenans första evenemang planeras till våren 2013." Taget från arenans hemsida.

STOCKHOLM. Staden och många andra kallar den för Stockholmsarenan - hammarbyarna för "Nya Söderstadion". Nu har dock det officiella namnet kommit på arenan precis bredvid Globen - Tele2 Arena.

Företaget har tecknat ett tioårigt avtal om att vara huvudpartner till arenan och utlovar mobila tjänster som ska kunna användas i samband med besök på den nya "superarenan" där både Djurgården och Hammarby ska spela sina hemmamatcher.

– Det känns oerhört inspirerande med Tele2 Arena. För oss är det här en naturlig satsning att möta våra kunder. Som operatör spelar vi en viktigare roll i och med att allt kopplas upp och kopplas ihop. Vi vet att ju mer våra kunder är online med sina mobiler desto mer vill de uppleva live, säger Tele2:s vd Tomas Ekman i ett pressmeddelande.

Arenan väntades stå klar redan till fotbollssäsongen 2013 men bygget har dragit ut på tiden och nu är det i juli samma år som gäller.

Det har länge ryktats bland insatta personer att just Tele2 skulle få rätten till arenanamnet.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!