Nasiru Mohammed jublar över ett av sina mål mot Elfsborg.
1 av 4
Nasiru Mohammed jublar över ett av sina mål mot Elfsborg. - Foto:
2 av 4
Elfsborg tog ledningen i den sjunde minuten genom David Elm - men det hjälpte inte... - Foto: Scanpix
... Eftersom Häcken hade en viss Nasiru Mohammed.
3 av 4
... Eftersom Häcken hade en viss Nasiru Mohammed. - Foto:
Elfsborg har nu förlorat fem matcher på naturgräs i årets allsvenska.
4 av 4

Succédebutant låg bakom Häckens vändning

Nasiru Mohammed. Det heter 18-åringen som sänkte Elfsborg i sin första match.

Häcken - Elfsborg 4 - 2

Mål: 0-1 D.Elm (7), 1-1 Anklev (58), 1-2 Rohden (60), 2-2 Mohammed (71), 3-2Mohammed (76), 4-2 Waris (90)

Publik: 6 040

Domare: Markus Strömbergsson

Övriga resultat

Kalmar FF - IFK Göteborg 3 - 0

Gais - AIK 0 - 1

GÖTEBORG. Det jublas nog rejält i Solna och Malmö - efter att Häcken vänt 1-2 till 4-2. Vändningen beror till stor del på en succédebutant i form av tvåmålsskytten Nasiru Mohammed. Mohammed hade bara varit på planen i fem minuter innan han hittade nätmaskan.

I den 71 minuten satte han 2-2 via stolpen, fem minuter senare når 18-åringen först på Dioh Williams inlägg och ger Häcken ledningen.

Två snabba omställningar och två viktiga mål för Hisingenlaget.

Förlusten var Elfsborgs femte på naturgräs. Men tränaren, Jörgen Lennartsson ville inte skylla på underlaget, utan menar att Häcken var "mycket bättre".

- Häcken var i dag numret för stora för oss, sa han till Canal Plus efter matchen.