Norska tidningen Josimar har publicerat en hångelkarikatyr på Ribery och Zlatan.
1 av 3
Norska tidningen Josimar har publicerat en hångelkarikatyr på Ribery och Zlatan.
En syn vi inte lär få se i verkligheten.
2 av 3
En syn vi inte lär få se i verkligheten. - Foto: Faksimil/Resumé
Här är uppslaget där annonsen placerats.
3 av 3
Här är uppslaget där annonsen placerats. - Foto: Faksimil/Offside

Zlatan och Riberys norska hångelparty

Zlatan och Ribery grovhånglar i det senaste numret av den norska numret Josimar. Bilden är dock en del av en kampanj som handlar om att stötta homosexuella.


NORGE. Zlatan Ibrahimovic har visat agg mot medier tidigare i år. För bara några veckor sedan i samband med den senaste landslagsträffen gav han den svenska journalistkåren en känga.

– Ni bygger upp det, sedan ska ni förstöra. Ni har byggt upp mig, men ni har aldrig lyckats förstöra mig, sa Zlatan på en presskonferens.

Frågan är vad han tycker om norska tidningens Josimar senaste kampanj?

Hånglar med Ribery

PSG-anfallaren pryder nämligen en helsida i tidningen där han byter spott med den franske storstjärnan Franck Ribery. Karikatyren som tidningen gjort är en del av en annonsserie som ska handla om kärleken till spelet, drömmen och fotbollen.

Frode da Costa-Lia, som är ansvarig utgivare på tidningen hoppas inte att de två superstjärnorna kommer ta illa upp.

– Det hade varit en annan sak om det var ett bildmontage, men jag tror inte de tar åt sig av karikatyrer. Om de skulle det visar det på en homofobi som inte känns speciellt 2012, säger han till Fotbollskanalen.se.

Ska stötta homosexuella

Bilden ska symbolisera Zlatan och Riberys kärlek till spelet, inte till varandra. Men kampanjen har även ett annat syfte, nämligen att avdramatisera faktumet att det finns homosexuella fotbollsspelare.

- Det är väl lite för att stötta homosexuella i Norge. I Sverige har till exempel Anton Hysén varit öppen med det, men i Norge är det ingen manlig professionell fotbollsspelare som varit det

"Inga kommentarer"

Varken Zlatan eller Ribery har kommenterat karikatyren, men Zlatans varumärkesman Mika Lepistö har tagit del av teckningen.

- Jag har sett den, men jag har inga kommentarer angående bilden, säger Lepistö till fotbollskanalen.se.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!