Richard Nieuwenhuizen dog efter skadorna, han blev 41 år gammal.
1 av 3
Richard Nieuwenhuizen dog efter skadorna, han blev 41 år gammal.
De tre ungdomarna kan åtalas för dråp och misshandel.
2 av 3
De tre ungdomarna kan åtalas för dråp och misshandel.
Här är bilden som Buitenboys publicerat på den avlidna Richard Nieuwenhuizen.
3 av 3
Här är bilden som Buitenboys publicerat på den avlidna Richard Nieuwenhuizen. - Foto: Privat

Ungdomar sparkade ihjäl domare - kan åtalas för dråp

De tre ungdomarna som i helgen misshandlade en linjedomare till döds kan åtalas för dråp. 41-åringen attackerades inför ögonen på sin son och avled timmar efter dådet.


Blatters uttalnde ord för ord:

– Jag skulle vilja uttrycka min sorg och förtvivlan över döden av den assisterande domaren Richard Nieuwenhuizen. Jag blev djupt chockad av att höra om denna tragiska händelse.

– Fotboll är en spegel av samhället och lider tyvärr av samma sjukdomar som drabbar samhället i allmänhet, i detta fall våld, som även visar sig i vårt spel. Men jag är fortfarande övertygad om att fotbollen genom de de outtröttliga ansträngningar av människor som herr Nieuwenhuizen är en kraft för det goda, och vi måste fortsätta använda detta positiva exempel att utbilda människor i dessa missförhållanden, skriver Blatter enligt Sportsmole .

ALMERE. En fotbollsdomare misshandlades i en holländsk fotbollsmatch så pass mycket att han dog av skadorna. Tre ungdomar attackerade honom under matchen som spelades på söndagen. På måndagen förklarades den 41-åriga domaren Richard Nieuwenhuizen död.

Nu kan de tre ungdomarna som är misstänkta för dådet åtalas för misshandel och dråp. Spelarna som är mellan åldrarna 15 – 16 år gamla har redan stängts av från sin klubb Amsterdam Nieuwe Sloten.

Medlem i motståndarlaget

Exakt vad som ligger bakom ungdomarnas attack är oklart. Nieuwenhuizen var medlem i Nieuwe Slotens motståndare, SC Buitenboys. Så är även hans son som fick bevittna misshandeln med sina egna ögon.

– Han (Nieuwenhuizen) var glad över att vara en del av den här klubben, och han var stolt över sin son. Det här är en tragedi för Almere och vår fotbollsklubb. Men även för holländsk fotboll i allmänhet. Det här ska inte få hända på en fotbollsplan, skriver Buitenboys enligt Telegraph.

Buitenboys har ställt in alla sina matcher under helgen och kommer att hedra minnet av 41-åriga Nieuwenhuizen på lördagen.

Blatter i sorg

Händelsen har chockat världen. Först ut att fördöma attacken var Ajax tränare Frank de Boer, nu tar även FIFA-presidenten Sepp Blatter avstånd från dådet.

– Jag vill uttala min sorg över den bortgångne linjemannen Nieuwenhuizen, skriver Blatter i ett uttalande.

Fotbollsintresserade över hela världen har uppmärksammat tragedin i Almere. Och alla är eniga om att dåd som det här inte hör hemma på en fotbollsplan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.