Alla trodde att Svennis hade fått ett nytt jobb – men det dementerar han själv.
1 av 2
Alla trodde att Svennis hade fått ett nytt jobb – men det dementerar han själv. - Foto: PONTUS LINDAHL/SCANPIX
"Det här är inte sant", säger han.
2 av 2
"Det här är inte sant", säger han. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Grattis till nya jobbet Svennis! – "Va?"

UPPDATERAT. 1860 München. Det är nästa anhalt för Sven-Göran Eriksson i hans långa och krokiga tränarkarriär. Men uppgifterna dementeras nu av Svennis – som inte har pratat med klubben på en och en halv månad.


Svennis karriär sedan 2001

2001-2006 England

2007-2008 Manchester City

2008-2009 Mexiko

2009-2010 Notts County FC (Sportchef)

2010 Elfenbenskusten

2010-2011 Leicester City

2012 Bec Tero Sasana (Sportchef)

MÜNCHEN. Efter sitt mer eller mindre oklara arbete i Thailand har 64-årige Sven-Göran Eriksson hittat ett än mer oklart uppdrag i Tyskland. Natten till tisdagen offentliggjorde den tyska division 2-klubben 1860 München att Svennis kommer att ta plats i ledarstaben de närmaste tre åren. 

Frågan är bara vad hans uppgifter kommer att bli – eftersom huvudtränaren Alexander Schmidt fortfarande ska träna laget.

– Styrelsen har gått med på att Sven-Göran Eriksson ansluter till ledarstaben i 1860 München. Alexander Schmidt kommer att vara kvar som tränare. Robert Shepherd har fått uppgiften att inom de närmsta dagarna prata med båda parter och klargöra vilka uppgifter de ska ha. Han kommer att prata med både Eriksson och Schmidt, säger klubben president Dieter Schneider enligt Fussball Vorort på en presskonferens. 

"Han är en världstränare"

Till synes har inte ens klubben koll på vad Svennis uppgifter i klubben kommer att bli. Enligt Schneider kommer Schmidts och Svennis roller att avgöras nästa vecka. De vet egentligen bara vad de i slutändan vill få ut av det.

– VI hoppas att Eriksson och Schmidt, i det gemensamma arbete som nu planeras, tillsammans växer och blir bättre tränare. Det är det vi är ute efter, säger Schneider enligt Fussball Vorort

Till 1860 Münchens officiella hemsida passade även klubbens vd Robert Schaefer att boosta Svennis självförtroende en gnutta.

– Han är en världstränare. Nu måste vi försöka att använda oss av hans stora erfarenhet. 

"Det här är inte sant"

Så trodde vi på Nyheter24 och medier över hela världen att sanning var. I själva verket har inte Svennis pratat med 1860 München på en och en halv månad.

Expressen ringde upp 64-åringen för att gratta till det nya jobbet och fick svaret "va?" tillbaka från honom. Värmlänningen har ingen aning om vad som händer.

– Vice presidenten skulle ringa mig, det har inte hänt, det har fortfarande inte hänt någonting. Det här är inte sant, jag pratade med dem för en och halv månad sedan när jag var i München men sen har jag inte pratat med dem sedan dess, säger han till Expressen. 

I själva verket har Svennis varit i hemtrakterna – och inte i Tyskland.

– Jag har varit i Sunne, nu är jag på väg till Oslo, säger han

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.