Pontus Wernbloom och Lotta Schelin i de nya tröjorna.
1 av 6
Pontus Wernbloom och Lotta Schelin i de nya tröjorna. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Tobias Hysén visar upp hela hemmamatchstället.
2 av 6
Tobias Hysén visar upp hela hemmamatchstället. - Foto: DANIEL STILLER/BILDBYRÅN
Och bortastället.
3 av 6
Och bortastället. - Foto: DANIEL STILLER/BILDBYRÅN
Modettes Amanda Berg hyllar tröjorna.
4 av 6
Modettes Amanda Berg hyllar tröjorna.
Erik Hamrén verkade nöjd på dagens presskonferens.
5 av 6
Erik Hamrén verkade nöjd på dagens presskonferens. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Avtalet med Adidas sträcker sig sex år framåt.
6 av 6
Avtalet med Adidas sträcker sig sex år framåt. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Landslagets tröjor hyllas: "Ser lyxigt ut!"

Fotbollslandslaget presenterade under onsdagen sina nya matchtröjor. Och betyget från modexperten Amanda Berg blir högt. "Det ser lyxigt ut vilket ju inte är alla fotbollströjor förunnat".


Gör debut 23 januari

Första landskampen i de nya tröjorna blir mot Nordkorea i Kings Cup 23 januari. Damlandslaget gör debut 6 mars mot Kina i Algarve Cup.

Samarbetet med Adidas sträcker sig i sex år framåt och Sverige har därmed samma tröjleverantör som världslag som Spanien, Tyskland och Argentina.

STOCKHOLM. Det svenska fotbollslandslaget har inför 2013 bytt Umbro mot Adidas. Inspirationen till tröjorna är hämtade från de Adidaströjor landslaget spelade i under 90-talet. Och både hemma- och bortatröjan får högt betyg av modeexperten Amanda Berg på Modette.

"Svenska fotbollslandslaget ska tacka gudarna för att Adidas ligger bakom årets tröjor. Jag minns att jag mådde psykiskt dåligt för en stund över förra årets tarvliga försök från Umbro. Katastrof var det."

Bortatröjan får högst betyg

Den nya hemmatröjan är klassiskt gul, v-ringad och har blåa ränder på axlarna. Bortatröjan är i en betydligt mörkare blå nyans än tidigare och har ett rutmönster som ska symbolisera nya nationalarenan. Det är särskilt bortatröjan som faller Berg i smaken.

"I år ger jag tummen upp till både hemma- och bortamatchtröjan, men gillar som vanligt bortavarianten mest. Fint med ett bakgrundsmönster som blott kan anas med ögat. Det ser lyxigt ut, vilket ju inte är alla fotbollströjor förunnat!"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!