Paul Gascoignes inre organ har slutat fungera på grund av det plötsliga stoppet av alkoholintag.
1 av 3
Paul Gascoignes inre organ har slutat fungera på grund av det plötsliga stoppet av alkoholintag. - Foto: Ap/SCANPIX
Enligt en nära vän är Gazza nära döden.
2 av 3
Enligt en nära vän är Gazza nära döden. - Foto: Ap/SCANPIX
I november förra året var han på besök i Rom och hyllades av sina gamla fans i Lazio.
3 av 3
I november förra året var han på besök i Rom och hyllades av sina gamla fans i Lazio. - Foto: Ap/SCANPIX

Gazza är "nära döden"

Paul Gascoignes hälsa blir bara sämre och sämre. Nu får han intensivvård i USA efter att hans kropp inte klarat av att vara utan alkohol.


Förra veckan åkte den förre fotbollsspelaren Paul Gascoigne till USA för att rehabilitera sina alkoholproblem. Det efter att han bett om hjälp offentligt vid en välgörenhetsgala i Northampton. 


Nu befaras hans tillstånd vara mer allvarligt än vad man trodde från början. Hans kropp har inte reagerat bra på att vara utan alkohol och nu kan hans liv vara i fara.

– "Gazza" mår inte bra. Han är mycket värre än tidigare och är i desperat behov av hjälp. Om han inte får bästa möjliga vård kan han dö, säger en nära vän till honom enligt The Sun och fortsätter.

– Hans inre organ slutar snart att fungera.

"Gazza har inga pengar"

Problemet för "Gazza" är att han inte har några pengar. Flera kända profiler, däribland fotbollsspelaren Gary Lineker, teveprofilen Piers Morgan och  tevepresentatören Chris Evans har samlat in pengar till hans rehabilitering i USA men nu behövs även pengar för sjukhuskostnader.

– "Gazza" har inga pengar att betala för behandlingen och sjukvård i USA är väldigt dyrt, säger den nära vännen som hoppas att folk kan samla ihop pengar för att bidra till hans läkarvård. 

Den nära vännen Gary Lineker twittrade om "Gazza" under lördagskvällen. 


Enligt uppgifter till den brittiska tidningen Daily Star ska dock inte "Gazzas" tillstånd längre vara livshotande – även om han fortfarande behöver läkarvård.

– Han är utom fara, men fortfarande i behov av intensivvård. Det verkar som att behandlingen måste vara mer omfattande än vad vi först trott, säger en källa till tidningen

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!