Boateng placerade in 1-0 efter en frispark.
2 av 7
Boateng placerade in 1-0 efter en frispark. - Foto: AP/Scanpix
Milan spelade mycket defensivt och hade bra koll på Barcelonas anfallsspel.
3 av 7
Milan spelade mycket defensivt och hade bra koll på Barcelonas anfallsspel. - Foto: AP/Scanpix
El Shaarawy hade Milans hetaste chans i första halvlek.
4 av 7
El Shaarawy hade Milans hetaste chans i första halvlek. - Foto: AP/Scanpix
5 av 7
Xavi stod för en läcker klack in i straffområdet i första halvlek. Men ingen medspelare var med på noterna. - Foto: AP/Scanpix
El Shaarawy var ytterst nära att göra 1-0 men fick bollen för långt ifrån sig.
6 av 7
El Shaarawy var ytterst nära att göra 1-0 men fick bollen för långt ifrån sig. - Foto: AP/Scanpix
7 av 7
Barcelona hade förtvivlat svårt att skapa chanser under större delen av matchen. - Foto: AP/Scanpix

Defensivt Milan skrällde mot Barcelona

Ett vilt försvarande Milan besegrade smått sensationellt Barcelona med 2-0 på San Siro. Kevin-Prince Boateng och Sulley Muntari blev stora matchhjältar med sina två mål.

Galatasaray-Schalke 1-1

MILANO. Milan tog en överraskande seger mot favoriterna Barcelona i det första mötet i åttondelsfinalen. Italienarna försvarade sig väl matchen igenom och var mycket framgångsrika i kontringsspelet.

Barcelona hade förtvivlat svårt att ta sig igenom Milans disciplinerade försvarsmur och i den 57:e minuten gav Kevin-Prince Boateng Milanolaget ledningen.

Hemmalaget fick en frispark som petades till Riccardo Montolivo som avlossade ett hårt skott. Men bollen tog på Cristian Zapata och styrdes till Boateng som placerade in 1-0.

Kontrade in 2-0 när Barca pressade

Barcelonaspelarna protesterade vilt mot målet eftersom det såg ut som att bollen styrdes till Boateng via Zapatas armar. Spanjorerna försökte sedan höja tempot i passningsspelet men hade svårt att skapa heta chanser.

I den 80:e minute uttökade Milan ledningen genom Sulley Muntari. Efter en snabb kontring lobbade El Shaarawy till Muntari som smällde in smått sensationella 2-0.

Barcelona, som inte alls spelade som fotbollsvärlden är vana att se dem, har nu ett höginspirerat italienskt berg att bestiga på hemmaplan i returmötet på Camp Nou.