Den här tårtan har lett till ett bråk i Malmö FF.
1 av 3
Den här tårtan har lett till ett bråk i Malmö FF. - Foto: Scanpix
Hela truppen var närvarande när spelaren fick tårtan.
2 av 3
Hela truppen var närvarande när spelaren fick tårtan. - Foto: Privat
Vd:n Per Nilson, till vänster, är mycket kritisk till spelarnas agerande.
3 av 3
Vd:n Per Nilson, till vänster, är mycket kritisk till spelarnas agerande. - Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix

Malmö FF rasar mot spelarnas porrtårta

Två Malmö FF-spelare fotade en lagkamrats födelsedagstårta och lade ut på Instagram. Nu får spelarna hård kritik av ledningen för tårtan som var dekorerad med en naken kvinna.


Dömdes för sexuellt utnyttjande av barn

Den 12 februari dömdes Malmö FF-backen Miiko Albornoz, 22, till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn. Den allsvenska spelaren hade sex med en 14-årig flicka. Utredningen visar att han var den drivande parten och att han även pressade flickan till sex.

MALMÖ. Ett bråk mellan ledningen och delar av spelartruppen har blossat upp inom Malmö FF. Anledningen? Delade meningar om en spelares födelsedagstårta som dekorerad med en naken kvinna i marsipan.

Bilden togs under ett födelsedagsfirande för en spelare och hela spelartruppen var enligt Sydsvenska Dagbladet närvarande. Något som klubbens vd Per Nilsson tycker är "helt oacceptabelt".

– Tränarteamet har tagit diskussionen med samtliga spelare i dag och pratat om det fullständigt olämpliga i det här. Jag kommer personligen att prata med de två spelarna som lagt upp bilderna, säger Nilsson till Sydsvenska Dagbladet.

Lagkaptenen är av en annan åsikt

Malmö FF:s lagkapten Jiloan Hamad håller dock inte med Nilsson. Lagkaptenen tycker att bilden fått alldeles för stor uppmärksamhet.

– Jag tycker faktiskt att det är löjligt att det blivit sådan uppståndelse. Det är sättet det vrids på som är löjligt, säger han till Kvällsposten.

Nilsson menar dock att bilden är särskilt problematisk på grund av "den senaste tidens händelser". Han syftar givetvis på domen mot backen Miiko Albornoz som fälldes för sexuellt utnyttjande av en 14-årig flicka.

"Tårtan var en rolig grej"

Albornoz fick vara kvar i klubben trots hård kritik. Men Nilsson förklarar att Malmö FF måste prata mer om klubbens värderingar.

– Det är tydligt att vi har väldigt mycket att jobba med, säger Nilsson till Sydsvenska Dagbladet.

Hamad betonar dock att det finns något samband mellan domen och tårtan.

– Tårtan var en rolig grej och jag tycker inte man ska dra några paralleller till Miikos fall, säger han till Kvällsposten.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!