Suarez accepterar att han anklagas för våldsamt uppträdande, han anser dock att han inte bör stängas av i fler än tre matcher.
1 av 3
Suarez accepterar att han anklagas för våldsamt uppträdande, han anser dock att han inte bör stängas av i fler än tre matcher. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
På Twitter berättar Suarezatt han har ringt Ivanovic och bett om ursäkt.
2 av 3
På Twitter berättar Suarezatt han har ringt Ivanovic och bett om ursäkt. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Mike Tyson gav oväntat(?) Suarez sitt stöd efter bettet.
3 av 3
Mike Tyson gav oväntat(?) Suarez sitt stöd efter bettet. - Foto: AP / SCANPIX

Suarez ber om snällt straff efter bettet

Luis Suarez anklagas för våldsamt uppträdande – det köper han. Luis Suarez riskerar mer än tre matchers avstängning – det köper han inte.


Skytteligan Premier League

1.Robin van Persie, Manchester United, 24 

2.Luis Suarez, Liverpool, 23

3.Gareth Bale, Tottenham, 18

4.Michu, Swansea, 17

5.Christian Benteke, Aston Villa,15 

Demba Ba, Chelsea,15

LIVERPOOL. I Liverpools 2–2 match mot Chelsea bet Luis Suarez Chelsea-backen Branislav Ivanovic i armen. Efter att direkt blivit bötfälld av egna klubben anklagas nu skandalstjärnan av FA för våldsamt uppträdande.

Det vanliga straffet för våldsamt uppträdande är tre matchers avstängning men förbundet tycker inte att det i detta fallet räcker. Det tycker Luis Suarez, skriver The Telegraph.

Tidigare avstängningar gynnar inte Suarez

FA diskuterar på onsdagen en möjlighet att stänga av anfallaren längre än åtta matcher för bit-attacken. Anledningen till en längre avstängning ligger enligt The Telegraph, i Suarez bråkiga bakgrund. 

Anfallaren har, i Premier League, redan blivit avstängd två gånger. Han blev avstängd för att ha gestikulerat mot Fulham-supportrar och han stängdes av åtta matcher efter hans rasistattack mot Manchester Uniteds Patrice Evra.

Förlorar skytteligan

I Ajax blev Suarez avstängd för ett annat bett, bettet i Otman Bakkals axel. Då missade stjärnan sju matcher, dock var det Ajax själva som stängde av honom vid tre av matcherna. Det ska dock inte FA ta hänsyn till då det hände i en annan liga.

Något som är säkert är att Robin Van Persie nu med all säkerhet kommer att vinna skytteligan före uruguayanen. Van Persie har gjort 24 mål före Suarez 23 och förmodligen kommer skandalstjärnan att missa resten av säsongen, även om han får en chans att överklaga det kommande beslutet.

Luis Suarez biter Branislv Ivanovic


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!