Cristiano Ronaldo får inte spela Champions League-final.
1 av 8
Cristiano Ronaldo får inte spela Champions League-final. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Reals tränare José Mourinho.
2 av 8
Reals tränare José Mourinho. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Angel Di Maria, Real Madrid, och Marcel Schmelzer, Dortmund
3 av 8
Angel Di Maria, Real Madrid, och Marcel Schmelzer, Dortmund - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
6 av 8
Real Madrids Gonzalo Higuain i närkamp med Dortmunds Roman Weidenfeller och Mats Hummels. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
7 av 8
8 av 8

Stor dramatik när Dortmund slog ut Real

Dortmund lyckades rida ut stormen och slog ut Real Madrid med sammanlagt 4-3. Nu kan det bli en heltysk final i Champions League.

Real Madrid – Dortmund 2-0 (0-0)

Målskyttar: 1–0 Karim Benzema (83), 2–0 Sergio Ramos (88).

Varningar, Real Madrid: Fabio Coentrao, Gonzalo Higuain, Sergio Ramos, Sami Khedira. Varningar, Dortmund: Ilkay Gündogan, Sven Bender, Roman Weidenfeller.

MADRID. Dortmunds Mario Götze – som har varit rubrikernas man den senaste veckan – tvingades bryta semifinalen mot Real Madrig efter blott 13 minuter. Antagligen på grund av en lårskada, av tevebilderna att döma.

Men det hindrade inte Dortmund från att bevaka sin 4-1-ledning från första matchen och till slut vinna med sammanlagt 4-3.

Avancemanget skulle dock komma att bli högdramatiskt mot slutet.

1-0 i nättaket

Real Madrid hade en rad chanser i matchen och det var först i andra halvlek som hemmalaget fick utdelning.

I matchens 83:e minut satte Karim Benzema, efter fint förarbete av Kaká och Mesut Özil, 1-0 i nättaket.

Därefter följde en enorm press från Real Madrids sida.

Chans till heltysk final

2-0 kom efter idel kalabalik kring Dortmunds straffområde och det var till slut backen Sergio Ramos som fick in bollen i nätet.

Samme Ramos hade även en nickchans mot slutet av matchen men närmare än så kom inte hemmalaget, vars fokus mattades av mot slutet.

Dortmund är därmed vidare till Champions League-final efter sammanlagt 4-3 mot Real Madrid.

Nu väntar Barcelona eller Bayern München i finalen på Wembley i London. På onsdag vet vi.

/
/
/
/
/

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.