Turina berörde många människor, både i Sverige och i Kroatien.
1 av 3
Turina berörde många människor, både i Sverige och i Kroatien. - Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Den kroatiska flaggan hissades på halvstång på träningsarena vid Karlberg.
2 av 3
Den kroatiska flaggan hissades på halvstång på träningsarena vid Karlberg. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Nummer 27 sörjdes.
3 av 3
Nummer 27 sörjdes. - Foto: SCANPIX SWEDEN

AIK ska möta Dinamo Zagreb – pengarna går till Turinas familj

Beskedet om Ivan Turinas död chockade och förtvivlade både Sverige och Kroatien. Nu ska den avlidna stjärnans gamla klubbar mötas i en välgörenhetsmatch för hans änka och hans barn.


Skänk pengar till Ivans familj

AIK-alliansen uppmanar att skänka pengar till Ivans familj via ett bankgironummer. 

Vill du göra detta kan du sätta in ett valfritt belopp på BG 5928-7136 och märka insättningen med "Ivan Turina". 

ZAGREB. Sorgen är fortfarande enorm. Ivan Turina dog 32 år ung och lämnade efter sig en gravid fru och två ett-åriga tvillingar.

Målvakten gjorde ett stort avtryck på bara tre år i Sverige och i AIK. I Dinamo Zagreb spelade han mellan 1998 och 2007 och även där saknas den karismatiska mannen något oerhört.

Välgörenhetsmatch under maj månad

Klubbarna planerar nu enligt Expressen att mötas i en match där alla entré- och sponsorpengarna går till Turinas familj. Dinamo Zagrebs sportchef tillika Turinas gamla lagkamrat Zoran Mamić vill att matchen spelas någon gång under maj månad.

– Inget datum är klart ännu men vi har redan kontakt med AIK i Stockholm för att arrangera en vänskapsmatch mellan klubbarna för att hjälpa familjen via det vi får in där, det kommer komma många AIK-supportrar och även från Kroatien. Vi måste få till den här matchen, säger han.

Det är tydligt att Ivan Turina är älskad och saknad i Zagreb.

"I framtiden kommer vi göra allt för hans barn"

– Den här matchen kommer att visa hur mycket Ivan betydde för alla. Vi vill visa för omvärlden att han betydde mycket för det kroatiska folket, för fotbollsvärlden, för Sverige och AIK . Vi vill hjälpa familjen, hans två döttrar och en son som är på väg, säger Mamić till Expressen och fortsätter:

– Vi kommer stå bakom och visa att vi kommer att hjälpa familjen. I framtiden kommer vi alla göra allt för att hjälpa hans fru och barn.

I Sverige kommer Turina att hedras under AIK:s möte med IFK Göteborg där tusentals rosor ska läggas bakom hans mål och där alla supportrar kommer att bära svart.

/
/
AIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!