Ivan Turina ska hedras på måndagskvällen när AIK tar emot Dinamo Zagreb.
1 av 6
Ivan Turina ska hedras på måndagskvällen när AIK tar emot Dinamo Zagreb. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
Det upprättades en minnesplats för Ivan Turina efter dödsbeskedet.
2 av 6
Det upprättades en minnesplats för Ivan Turina efter dödsbeskedet. - Foto: Scanpix
Den kroatiska flaggan hissades på halvstång vid Karlberg.
3 av 6
Den kroatiska flaggan hissades på halvstång vid Karlberg. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Hela ledningen var mycket nedstämda.
4 av 6
Hela ledningen var mycket nedstämda. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Flera stjärnor höll tal när AIK mötte IFK. Zlatan Ibrahimovic var en av dem som uppmanade åskådarna att också komma till Turinas avskedsmatch.
5 av 6
Flera stjärnor höll tal när AIK mötte IFK. Zlatan Ibrahimovic var en av dem som uppmanade åskådarna att också komma till Turinas avskedsmatch. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
AIK vann förra hemmamatchen.
6 av 6
AIK vann förra hemmamatchen. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN

Klubblegendaren: "AIK är en jättestor familj"

På måndagen gästas AIK av Dinamo Zagreb i en match där intäkterna går till den avlidne Ivan Turinas fru och barn. AIK-legendaren och assisterande tränaren Nebojsa Novakovic ska spela matchen: – Det är det minsta man kan göra.


Skänk pengar till Ivans familj

AIK-alliansen uppmanar att skänka pengar till Ivans familj via ett bankgironummer. 

Vill du göra detta kan du sätta in ett valfritt belopp på BG 5928-7136 och märka insättningen med "Ivan Turina". 

STOCKHOLM. Fotbollssverige är fortfarande i stor sorg. Ivan Turina avled den 2 maj och lämnade efter sig sin gravida hustru Senka och tvillingdöttrarna Tia och Tara.

Förra veckan hedrades målvakten stort när AIK tog emot IFK Göteborg med blommor, gripande tal och imponerande tifon. Under måndagen spelas ännu en hyllningsmatch till den karismatiske mannen då AIK möter kroatens gamla klubb Dinamo Zagreb i en välgörenhetsmatch där alla intäkter går till Turinas familj.

"Det kommer att bli sorgligt" 

Nebojsa "Nebo" Novakovic spelade i AIK mellan 1997 och 2001. Nu är han assisterande tränare i klubben och på måndagen ska han spela för Turinas familj.

– Jag gör det för Ivan. Det är det minsta man kan göra. Jag tror att det kommer att bli en fin kväll. Det kommer att bli sorgligt. Jag vill att kvällen ska bli minnesvärd för Ivans familj, säger Novakovic till fotbollskanalen.

"Nebo" och Turina stod varandra nära och tränaren berättar för Fotbolldirekt att de senaste veckorna har varit en jobbig tid. 

– Matchen mot IFK Göteborg var det svåraste jag har varit med om och i kväll – ja, det blir svårt för oss alla…, säger Novakovic och fortsätter:

– Jag vill bara bidra med så mycket som möjligt; leda laget och också få chansen att spela. Jag vill bara göra så mycket jag kan för att göra den här kvällen så minnesvärd och hedrande som möjligt för hans familj.

"Vi måste vara professionella"

AIK har för tillfället ett fullspäckat schema och det är mycket som ska hinnas med. Hela spelartruppen och alla ledare väntas närvara på Ivans begravning som hålls i Kroatien.

– Det är mycket. I går var vi Kalmar, i kväll spelar vi och Zagreb för Ivans minne, på fredag är hans begravning och på söndag möter vi Öster. Ja, det är mycket. Det är tufft. Det är en svår tid vi går igenom men vi måste vara professionella – att AIK är som en jättestor familj, det känner man sådana här gånger, säger han till Fotbolldirekt.

Matchen spelas på Friends arena med start klockan 18.30 och kommer att spelas med två halvlekar på 27 minuter. Även Kroatien och Portugal ska mötas i en hyllningsmatch för Turinas fru och barn.

/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!