Neymar infriade förväntningarna och ledde Brasilien till seger.
Neymar infriade förväntningarna och ledde Brasilien till seger. - Foto: Natacha Pisarenko/AP/Scanpix
I den 9:e minuten slog han till med en vacker volley.
I den 9:e minuten slog han till med en vacker volley. - Foto: Natacha Pisarenko/AP/Scanpix
Brasilien är nu vidare till slutspel.
Brasilien är nu vidare till slutspel. - Foto: Fernando Llano/AP/Scanpix
Storstjärnan togs hårt av Mexikoförsvaret.
Storstjärnan togs hårt av Mexikoförsvaret. - Foto: Natacha Pisarenko/AP/Scanpix

Neymars show tog Brasilien till slutspel

Brasilien är i slutspel i Confederations Cup efter 2–0 mot Mexiko. Stor matchhjälte blev återigen superstjärnan Neymar som glänste med ett drömmål och en makalös assist.

Tahiti-Nigeria 1–6

FORTALEZA. I öppningsmatchen mot Japan slog han till med ett vackert volleyskott i krysset. Mot Mexiko var det dags för Neymar igen.

I den 9:e minuten mötte Barcelonas nya storvärvning en hög boll i straffområdet och smällde till direkt. Volleyn satt otagbart till vänster om målvakten och 1–0 var ett faktum.

Pendlar mellan högt och lågt

Brasilien inledde i ett furiöst tempo och radade upp målchanser mot ett blekt Mexiko. Men när anstormningen mattades av stod mexikanerna upp bra mot värdlandet. Mot slutet av matchen hade man till och med ett par vassa chanser att kvittera.

Men på tilläggstid visade Neymar återigen varför han är en av världens just nu hetaste fotbollsspelare. Dribblern grundlurade två mexikanska backar och serverade sedan Jo till öppet mål – vilket innebar 2–0.

Segern gör att Luiz Scolaris mannar redan är klara för slutspel och kan slipa på formen i den sista gruppspelsmatchen mot Italien.