Lotta Schelin och resten av Sverige fick bara oavgjort mot Danmark.
Lotta Schelin och resten av Sverige fick bara oavgjort mot Danmark. - Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Nilla Fischer nickade in 1-1.
Nilla Fischer nickade in 1-1. - Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Kosovare Asllani fixade en straff - och missade en.
Kosovare Asllani fixade en straff - och missade en. - Foto: SCANPIX SWEDEN

O(Lykke)an straffade Sverige i premiären

Trots två straffar och ett starkt publikstöd på Gamla Ullevi så lyckades Sverige inte vinna hemmapremiären i dam-EM.

Övriga matcher

Grupp A:

Italien – Finland 0-0

Livepulsen

Med Livepulsen ges möjlighet att se hur de svenska stjärnornas familjer reagerade under matchen.

Se det här .

GÖTEBORG. Trots två chanser från elva meter så lyckades Sverige inte slå Danmark i EM-premiären. Både Kosovare Asllani och Lotta Schelin slog svaga straffar och istället för två mål stod den danska målvakten Stina Lykke Petersen för två ganska enkla räddningar.

Dansk ledning

Sverige inledde matchen i ett rasande tempo och innan det hade gått fem minuter av matchen så hann både Asllani och Caroline Seger med att missa fina målchanser.

Men sen jobbade sig Danmark in i matchen samtidigt som den svenska anstormningen mattades och i den 25:e matchminuten fick Mariann Gajhede Knutsen. lite väl lätt, löpa igenom det svenska försvaret och placerade in 0-1 vid Kristin Hammarströms högra stolpe.

Fischer kvitterade

I det läget verkade det som om Danmark skulle kunna ta över matchen totalt men istället så lyckades mittbacken Nilla Fischer snyggt nicka in 1-1 efter en frispark från Sara Thunebro. Ett resultat som alltså skulle stå sig matchen ut.

Under den andra halvleken var det tydligt att Danmark var mer nöjda med det oavgjorda resultatet än vad svenskorna var. Trots det så var det danskorna som skapade den första riktigt heta målchansen när man i den 65:e matchminuten tvingade Hammarström till en fin dubbelräddning. Sverige kontrade direkt och Asllani kapades strax utanför straffområdet men domaren valde att blåsa straff, som Schelin dock missade.

Ytterligare en miss

Nästa straff kom i den 84:e minuten när Marie Hammarström sköt på en täckande dansk hand. Istället för Schelin klev alltså Asllani fram men även hon slog en svag straff.

Trots ett försök till svensk forceringen minuterna efter det så kändes det som att de två missade straffarna slog luften ur svenskorna och det blev inga fler riktigt vassa målchanser.

502 Bad Gateway

nginx

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.