Andreas gjorde mål i svenska division 6 – trots att han är blind

Solskenshistorier är alltid upplyftande. Fotbollsspelaren Andreas Engström faller under den kategorin. Han gjorde nämligen mål för division 6-laget Ulvsby tidigare i veckan – trots att han bara har en procent av sin syn kvar.


Amatörfotbollsspelaren Andreas Engström gick till en optiker när han upptäckte han började få sämre syn. Trots besöket kunde han inte få något klart besked på vad som var fel. Efter flera besök på sjukhuset fick han sin dom: den obotliga ögonsjukdomen Lebers som leder till blindhet.

– Jag har ingen ledsyn och har bara en procent kvar av min syn. Jag märkte under sommaren 2006 att jag började se sämre och sämre. Två månader senare var jag blind, säger han till Nya Wermlands tidning

"Sa att de skulle ordna en straff"

Trots det har han fortsatt att leva sitt liv som vanligt. Han är bland annat kanslist, statistiker, webbredaktör, kontaktperson och lagledare för division 6-laget Ulvsby. När laget fick dåligt med spelare till matchen mot Bäckhammar fick han hoppa in på bänken. 

– Vi hade som vanligt ont om spelare. Jag satte upp mig som avbytare och killarna i laget sa att de skulle ordna en straff och att jag skulle gå in och slå den. Mitt i andra halvlek kom en av spelarna (Johan Hansén) och sa att nu har jag fixat en straff. På med tröjan och gå ut och lägg den, säger han och fortsätter:

"Trodde jag sköt rakt i mål"

– Jag blev jättenervös. En av killarna lade bollen på straffpunkten, men jag gick fram och kände på bollen för att exakt veta var den låg. Jag kunde, lite diffust, urskilja var målstolparna stod och jag siktade ner mot högra stolpen. Känslan var att jag missade och sköt rakt i målet, men så hörde jag killarna jubla.


Vackrare kan det knappast bli va?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

2 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

2 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.