Se Zlatan "in action" – när han testar nya Xbox

Zlatan Ibrahimovic är en av världens bästa fotbollsspelare. Men han har en nästan lika stor passion för tevespel som för fotbollen.– Jag lägger många timmar på att spela tevespel, säger Zlatan i en intervju.


Sveriges största fotbollsstjärna Zlatan Ibrahimovic gillar inte bara att hålla till på fotbollsplanen. Han älskar också att spela tv-spel och blev i veckan ambassadör för Xbox.

I en intervju berättar han om sitt tv-spelande.

– Jag lägger många timmar på att spela tevespel. Speciellt gillar jag first shooter-spel och strategispel där man gör sin egen karaktär. Jag tar mig ofta tid till att spela och efter tio år med Helena så förstår hon att spela Xbox är viktigt för mig. Jag spelar mest online, det är en större utmaning där man spelar mot andra bra spelare och man kan höja sin level.

"När han såg mig så blev han som en liten pojke"

Ibrahimovic pratar ofta med andra spelare när han spelar online och, vilket han skriver om i sin självbiografi, hände något märkligt en dag.

– När någon sköt mig i spelet så sa han du låter som Zlatan. Jag sa att fortsätt spela istället för att fråga om det, men han fortsatte att fråga om jag verkligen inte var Zlatan. Sedan bestämde vi oss för att träffas i Stockholm och när han såg mig så blev han som en liten pojke och väldigt förvånad. Han trodde nog aldrig att det verkligen var jag. Vi har fortfarande kontakt och han kommer och kolla på mina matcher ibland. Jag kallar honom för hans spelnamn och inte det riktiga, skrattar han.

Supersvensken berättar att han inte köper spelen själv.

"Diablo 3 var det senaste spelet som jag spelade"

– När nya spel kommer så sänder jag min brorsa att köpa det till mig. Diablo 3 var det senaste spelet som jag spelade klart. När jag kommer hem sent vill jag inte störa min fru så då går jag och spelar lite ibland.

Zlatan spelar även en del med sina barn, men då blir det inte så våldsamma spel såklart.

– Lego Avengers spelar jag nu med mina barn. Jag lär mina barn att spela bland annat för att när man spelar så är man fokuserad, vilket är viktigt att ha i livet. 

Se hela intervjun med stjärnan här:

/
/
PSG
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.