Volvo kritiseras – för de använder sig av Zlatan i den virala reklamfilmen

DI:s bilreporter Håkan Matson riktar kritik mot att Volvo använder sig av Zlatan Ibrahimovic i sin reklamfilm.


Skaparna bakom

Det är reklambyrån Forsman & Bodenfors som står bakom videon. 

De har gjort flera omtalade produktioner. Bland annat "The Epic Split" med Jean-Claude van Damme.

Det är den mest omtalade svenska reklamfilmen på mycket länge. Volvo gjorde reklam för sin nya bilmodell med hjälp av Zlatan Ibrahimovic i huvudrollen. Filmen har setts 3,6 miljoner gånger på Youtube och Zlatans och Max Martins gemensamma version av Sverige nationalsång, som hörs i filmen, har legat etta på iTunes topplista.

Nu riktas dock kritik mot att Volvo valde att använda sig av Zlatan från DI:s bilreporter Håkan Matson till Resumé. Redan när den lanserades var han kritisk mot upplägget.

– Frågan är bara om den säljer bilar och dessutom stärker Volvos varumärke – och inte bara Zlatans (för det gör den helt säkert), sa Håkan Matson då.

Passar inte Volvo

Nu anser han att Zlatan Ibrahimovic inte passar in i Volvos image.

– Volvo vill vara nedtonat och betona miljöfrågor och säkerhet, medan Zlatan kör Ferrari och Porsche och skryter i sin bok om när han kör ifrån polisen i 325 kilometer per timme. Han gillar också kungen för att kungen kör för fort. Jag undrar hur Volvos totala omfamnande av trafiksäkerhet går ihop med Zlatans syn, säger han till Resumé.

Bra försäljning

Volvo har gått ut och sagt att de har sett en positiv effekt i sin bilförsäljning efter reklamfilmen med Zlatan. Håkan Matson håller dock inte helt med och tycker att andra konkurrenter har närmat sig Volvo.

Håkan Matson vill dock poängtera att han inte vill moralisera och tycker att Zlatan är en fantastisk fotbollsspelare och en rolig person.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det fel av Volvo att ha med Zlatan i sin reklamfilm?
Senaste nytt

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

Två svenskar till NBA-draften

Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

3 timmar sedan
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.