Vastamäki har ännu inte fått någon förklaring till varför kontot stängdes ner utan förvarning.
1 av 2
Vastamäki har ännu inte fått någon förklaring till varför kontot stängdes ner utan förvarning. - Foto: Bildbyrån/Uwe Speck
Zlatans varumärkeschef förnekar någon inblandning.
2 av 2
Zlatans varumärkeschef förnekar någon inblandning. - Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Parodikontot på Zlatan avstängt: "Besviken"

Många har följt Zlatan Ibrahomovic, som var en parodi på den svenske superstjärnan. Nu har dock Twitter satt stopp – men vem ligger bakom det?


Tidigare intervju

Nyheter24 har tidigare gjort en intervju med Zlatan Ibrahomovic. Läs den här.

Det uppmärksammade parodikontot "Zlatan Ibrahomovic" som hade 90 000 följare på Twitter stängdes ner under tisdagen. Expressen har pratat med Jakob Vastamäki som låg bakom kontot.

– Man blev väldigt besviken över att det kan gå till så här, helt utan någon förvarning. Jag har ju drivit det för mina följares skull. Nu vet jag inte vem som ska få dem att skratta, säger han till tidningen.

Twitter har en policy som förbjuder att man utger sig för att vara någon annan, men tillåter däremot parodikonton. Vastamäki anser att hans konto var just ett sådant.

"Inte haft med det att göra"

– Jag har inte stulit hans identitet. Den stora majoriteten vet om att det är ett parodikonto. När trodde du att Peter Magnusson var kronprinsessan Victoria senast?

Mika Lepistö, som är varumärkeschef för Zlatan Ibrahimovic, förnekar dock att han ska ha något att göra med kontots nedläggning. Samtidigt vill han inte gå in på om Zlatan eller han själv har upprörts av kontot.

– Det kan jag inte kommentera, men jag har inte haft något med att ta bort kontot att göra. Inte jag i alla fall, säger han till Expressen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

3 timmar sedan
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.