Här är tortyrkopian på Zlatans Volvo-reklam

Tortyr, förföljelse och avrättningar – så ser en ny film som är inspirerad av Zlatans Volvo-reklam ut.


"Zlatan hör av sig varannan dag"

Anders Gustafsson, vd för Volvo personbilar Sverige, säger att Zlatan ofta hör av sig efter reklamfilmen:

– Varannan dag hör Zlatan av sig till vår marknadskoordinat på marknadsavdelningen för att höra hur många bilar vi sålt, säger han till Helsingborgs Dagblad. Läs mer här.

I januari släppte Volvo en reklamfilm med Zlatan Ibrahimovic i huvudrollen. Filmen fokuserar på att både Zlatan och Volvo härstammar från Sverige och Zlatan talar in den svenska nationalsången, men ändrar slutraden "Jag vill leva, jag vill dö i Norden" till "Jag vill leva, jag vill dö i Sverige".

Filmen blev en stor succé och har i nuläget 4,4 miljoner visningar på Youtube och Zlatans och Max Martins version av nationalsången har till och med legat etta på iTunes topplista.

Mitt bland alla hyllningar fanns det även en del kritik mot filmen. Den kritiserades för att vara sexistisk, otydlig och för att Zlatan jagar en kronhjort i filmen. En del av kritiken handlade också om att Volvo inte är särskilt svenskt längre, med tanke på att det har sålts till det kinesiska företaget Zhejiang Geely Holding Group.

Film med tortyrscener

Nu har organisationen Supporting Human Rights In China (SHRIC) gjort en egen version av reklamfilmen för att påvisa att Volvo har blivit kinesiskt och att man stödjer Kinas tortyr, misshandel och förföljelse av miljontals människor om man genomför handel med landet.

I filmen talas den svenska nationalsången in på kinesiska och slutraden har ändrats till "Jag vill inte dö, jag vill leva i frihet". Samtidigt syns hur kineser torteras och dödas i scener inspirerade av Zlatans Volvo-reklam.

Kolla in den speciella versionen av filmen, som även den förmodligen kommer att få spridning:


Här är Volvos originalversion med Zlatan Ibrahimovic:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.