Flera anmälningar inlämnande.
1 av 3
Flera anmälningar inlämnande. - Foto: TT BILD
Sammanlagt handlar det om fyra olika anmälningar.
2 av 3
Sammanlagt handlar det om fyra olika anmälningar. - Foto: TT BILD
JO ska nu ta ställning till det hela.
3 av 3
JO ska nu ta ställning till det hela. - Foto: TT BILD

Polisvåld mot supportrar JO-anmäls

Nu JO-anmäls polisen för den kritiserade insatsen i samband med fotbollsmatchen mellan Malmö FF och Hammarby.


JO-anmälan

Anser man att man själv eller någon annan blivit felaktigt behandlad av en myndighet eller en tjänsteman vid handläggningen av ett ärende kan man klaga hos JO.

Vem som helst kan göra en anmälan. Man behöver inte ha uppnått en viss ålder, vara svensk medborgare eller bo i Sverige för att få klaga.

Det är inte heller nödvändigt att man personligen är berörd av det man anmäler.

MALMÖ. Efter matchen i svenska cupen mellan Malmö FF och Hammarby fick polisen kraftig kritik för sitt agerande mot de gästande supportrarna. Bland annat skrev Robin Lundberg en debattartikelNyheter24 om "det vansinniga övervåldpolisen stod för".

Nu har det även lämnats in ett flertal JO-anmälningar riktade mot polisen. Sammanlagt handlar det om fyra anmälningar riktade mot Skånepolisen.

"Ren misshandel och övergrepp"

"Ren misshandel och övergrepp", kallar en av anmälarna det hela för och fortsätter att berätta om hur han själv får motta ett batongslag mot huvudet. Samtliga anmälare skriver också om hur polisen ska ha använt sig av pepparsprej på ett överdrivet sätt.

En utav anmälarna hänvisar dessutom till klipp på Youtube som bland annat visar hur poliser slår en man i huvudet med en batong.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!