Fotbolls-VM kan vara farligt – men oftast om man skippar att sova.
Fotbolls-VM kan vara farligt – men oftast om man skippar att sova. - Foto: TT

Dödsvåg under fotbolls-VM i Kina

Fotbolls-VM kan vara farligt. Tre kineser har fått sätta livet till framför sina tv-apparater.


I måndags skrev Nyheter24 om en 25-årig man från Kina som dog framför tv-apparaten till följd av sömnbrist. Nu har det visat sig att han inte är ensam. Enligt China Daily har två män till dött i Kina under VM – en av samma orsak.

En 39-årig man dog i söndags efter att ha skippat skönhetssömnen i tre dygn. Enligt tidningen hade han en en historik med högt blodtryck vilket kan ha varit orsaken till att han kollapsade och dog av en hjärnblödning under matchen mellan Uruguay och Costa Rica.

Okänd död

Också en 59-årig man vid namn Li Mingqiang, som i sina yngre dagar spelade med proffsklubben Dalian där förre AIK:aren Niklas Backman nu spelar, har dött. 

Han följde mötet mellan Holland och Spanien när han fick en hjärtattack och avled. Det är ännu okänt om det också berodde på sömnbrist. 

VM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

1 timme sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

1 timme sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

2 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.