1 av 11
- Foto: Faksimil/SVT
2 av 11
- Foto: Faksimil/SVT
3 av 11
- Foto: Faksimil/SVT
4 av 11
- Foto: Faksimil/SVT
5 av 11
- Foto: Faksimil/SVT
6 av 11
- Foto: Faksimil/SVT
7 av 11
- Foto: Faksimil/SVT
8 av 11
- Foto: Faksimil/SVT
9 av 11
- Foto: Faksimil/SVT
10 av 11
- Foto: Faksimil/SVT
11 av 11
- Foto: Faksimil/SVT

Uruguay slog ut Italien – men här är händelsen alla kommer att prata om

Oj då. Här är matchen det kommer talas om – LÄNGE.


Luis Suárez bett

Se hans galna bett på Giorgio Chiellini här

Återigen är domaren i centrum. Den här gången är det Marco Rodriguez som kommer att hamna i centrum. Det efter en mycket tveksam straff – och en händelse som kommer att diskuteras i åratal framåt. Och ja, det var Luis Suárez som var orsaken.

Men vi tar händelserna från början. Italien, kända för sitt defensiva kunnande, spelade på resultatet för att nå oavgjort som skulle ta de till slutspel. Men ett mycket hårt kort av Rodriguez ändrade spelreglerna.

Rött kort

Det var i den 59:e minuten som Claudio Marchisio gick in hårt och högt med dobbarna i en närkamp mot Egidio Arevalo. Ett tilltag som kostade honom ett rött kort till italienarnas stora protester. 

Därefter var det full jakt för ett Uruguay-mål – men utan några riktigt vassa målchanser.

Suárez bett

Men det var då det hände. En frustrerad Suárez gick in för att knocka Giorgio Chiellini i Italiens straffområde. Chiellini svarade med att armbåga Suárez – men händelsen ledde inte till något kort över huvud taget.

Något som kommer att bli oerhört omdiskuterat då Diego Godin nickade in målet som slog ut Italien ur VM bara två minuter senare. 

/
/
/
/
/
VM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.