Gonzalo Jara missade den avgörande straffen.
Gonzalo Jara missade den avgörande straffen. - Foto: Manu Fernandez/TT
Den satt i stolpen. - Foto: Hassan Ammar/TT
Frågan var om Brasilien skulle ha vunnit redan innan fulltid.
6 av 14
Frågan var om Brasilien skulle ha vunnit redan innan fulltid. - Foto: Faksimil/SVT
7 av 14
Hulk satte nämligen, vad alla trodde, var 2–1 – med Howard Webb blåste av och gav brassen ett gult kort för hands. - Foto: Faksimil/SVT
Frågan är om det var det?
8 av 14
Frågan är om det var det? - Foto: Faksimil/SVT
Hulk blev rosenrasande för avblåsningen.
11 av 14
Brasilien tog ledningen med 1–0 - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / John Sibley
David Luiz var målskytten.
12 av 14
David Luiz var målskytten. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / John Sibley
Men Chile, genom Alexis Sanchez, kvitterade till 1–1.
13 av 14
Men Chile, genom Alexis Sanchez, kvitterade till 1–1. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / John Sibley
Glädje i Chile efter målet.
14 av 14
Glädje i Chile efter målet. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / John Sibley

Bra, Bra, Bra Brasilien – värdlandet vann efter straffar

Chi, Chi, Chi, le, le, le – viva Chile som bjöd Brasilien på oerhört tungt motstånd. Men Brasilien blev för tuffa efter en dramatisk straffläggning där Julio César blev stor hjälte.

Brasilien–Chile

Målen: 1–0 (18) David Luiz, 1–1 (32) Alexis Sanchez.

BELO HORIZONTE. Det blev en dramatisk match mellan giganten och hemmanationen Brasilien och uppstickaren Chile. Matchen böljade fram och tillbaka och var stundtals riktigt underhållande. Det var Brasilien, med Neymar i spetsen, som började bäst – och även tog ledningen.

Till publikens stora glädje var det också Brasilien som tog ledningen i den 18:e minuten genom David Luiz, efter en hörna av just Neymar.

Webb i centrum

Men Chile hängde inte läpp för det. 14 minuter senare kvitterade en av matchens bästa spelare, Alexis Sanchez, efter sjabbel i det brasilianska försvaret.

1–1 stod sig både halvleken och matchen ut trots att Hulk satte, vad alla trodde, var 2–1 till Brasilien i den 55:e minuten. Men domaren Howard Webb blåste av för att anfallaren tog ned bollen med handen i straffområdet och gav honom istället ett gult kort.

Förlängningen var, som så många gånger tidigare, energifattig förutom ett jätteläge för Chile på övertid av den sista förlängningskvarten. Mauricio Pinilla fick bollen av Sanchez precis utanför Brasiliens straffområde och dundrade bollen upp i ribban.

Jara syndabock

Men matchen gick till straffar – och där var Brasilien numret för stort. Men det var stor dramatik. De missade straffarna avlöste varandra. Pinilla missade, Sanchez missade – men det gjorde också Willian och Hulk för Brasilien. När den sista straffläggningsomgången skulle inledas steg Neymar fram – och satte säkert sin straff.

All press låg därför på Gonzalo Jara som slog sin straff i stolpen. Brasilien är därmed vidare och får möta vinnaren i mötet mellan Colombia och Uruguay. Chile å andra sidan åkte ut för andra VM:et i rad mot Brasilien i åttondelsfinalen.

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.

Fixade poäng med sena drömträffen

igår 21:14
Topptippade Linköping och Häcken delade på poängen efter att Linköpings Michelle De Jongh fått drömträff i sista minuten i det damallsvenska mötet. Det kändes jävligt bra, säger De Jongh.