Sverige anno 1994 hade slagit Holland.
1 av 3
Sverige anno 1994 hade slagit Holland. - Foto: Bildbyrån
Laget!
2 av 3
Laget! - Foto: © Bildbyrån / ©ÊBildbyrŒn
Tränaren!
3 av 3
Tränaren! - Foto: © Bildbyrån

6 anledningar varför Holland varit chanslösa mot VM 94-hjältarna

Efter segern mot Brasilien tog Holland under lördagen brons i VM. För 20 år sedan var det Sverige som gjorde det – och med samma lag hade de gjort om det igen. Här är 6 anledningarna till varför Sveriges VM 94-lag var bättre än Hollands nuvarande lag.


1. Vi hade treenigheten i anfallsspelet med Kennet Andersson, Martin Dahlin och Tomas Brolin (Lägg märke till att Henrik Larsson inte ens är nämnd) – som alla kämpade för varandra. I Holland har man minst lika bra spelare i Robin van Persie, Arjen Robben och Wesley Sneijder – men alla tre har egon större än Jesusstatyn i Rio de Janeiro. 


2. Till skillnad från Hollands Jasper Cillessen hade Sverige en målvakt som kunde ta straffar – och som dessutom fick en plats på bänken i världslaget. Thomas Ravelli var kung då, han är kung nu. 

3. Sverige gjorde med sina 15 mål lika många som Holland som stannade av – trots 5–1-segern mot Spanien i öppningsmatchen – målmässigt i slutspelet. Och de gjorde ju färre mål än Sverige i bronsmatchen!


Bildkälla

4. De svenska spelarna var inte bara duktiga på planen – utan poesikunniga utanför. Man har ju svårt att tänka att Louis van Gaal att läsa en dikt för sina spelare för att få sina spelare att hitta ro mellan matcherna. Fingertoppskänsla!


Bildkälla

5. Louis van Gaal skulle aldrig ha klarat av en volt med samma ackuratess som Tommy Svensson

6. Sist men absolut inte minst: De är inte i närheten av det svenska lagets frisparksvarianter. 


LÄS MER: Ny katastrofinledning fullbordade det brasilianska fiaskot

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.