Hammarby uppskattar inte partiets låtval.
1 av 2
Hammarby uppskattar inte partiets låtval. - Foto: Fanni Olin Dahl / Fanni Olin Dahl
Det är inte första gången som SD väljer att spela Kenneth Gustafssons kända låt.
2 av 2
Det är inte första gången som SD väljer att spela Kenneth Gustafssons kända låt. - Foto: Lars Pehrson

SD spelade Kenta på valvakan – nu protesterar Bajen

Hammarby uppskattar inte att Sverigedemokraterna spelade "Just i dag är jag stark" på valvaken, nu kontaktar de partiet.


Hånskrattades i lokalen

Trots att Bajen tidigare försökt att stoppa SD från att inte spela "Just i dag är jag stark" så valde partiet att spela låten under valvakan i söndags.

Läs mer här

Hammarby ska nu ta kontakt med Sverigedemokraterna eftersom att partiet spelade Kentas "Just idag är jag stark" på sin valvaka under söndagen. Klubben har inga rättigheter till låten och kan därför inte vidta åtgärder. Men på sin hemsida skriver de att de inte vill att deras klubbmärke eller namn ska användas av enskilda politiska partier eller politiker. De vill hålla sig helt utanför den partipolitiska debatten skriver de på sin hemsida.

"Får se om de svarar"

Sverigedemokraternas partisekreterare Linus Bylund förstår varken kritiken eller att de är arga över låtvalet "jag kan inte se på vilka grunder man kan vara arg för att vi spelar en låt", säger han till SportExpressen.se. 

Bajen har nu mejlat till Sverigedemokraterna och bett dem att inte spela låten i fortsättningen meddelar Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund till Expressen

– De har säkert mycket att göra så vi får se om de svarar och när de gör det, fortsätter han.

"Har lite svårt att samla mig här"

Bylund känner inte till att klubben ska ha kontaktat dem, skriver Expressen. 

– Nu får jag lite svårt här att samla mig här. Du menar alltså att en förening för sport tänker ringa till vårt parti för att ta upp att vi under valvakan spelade en viss låt, säger han. 

Hammarby är noggranna med att inte kopplas samman med några politiska partier påpekar Kindlund. Men att de är medvetna om att Sverigedemokraterna är ett kontroversiellt parti. Och så har en hel del av våra supportrar som tyckt det varit jobbigt kontaktat klubben för att få en förklaring på hur klubben ser på saken säger Kindlund till SportExpressen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!