Vilka supportrar har varit bäst under säsongen 2014?
1 av 6
Vilka supportrar har varit bäst under säsongen 2014? - Foto: Bildbyrån
5. IFK Göteborg.
2 av 6
5. IFK Göteborg. - Foto: © BILDBYRÅN / Michael Erichsen
4. Djurgården.
3 av 6
4. Djurgården. - Foto: BILDBYRÅN / JOHANNA LUNDBERG
3. AIK.
4 av 6
3. AIK. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
2. Malmö FF.
5 av 6
2. Malmö FF. - Foto: Bildbyrån / NILS JAKOBSSON
1. Hammarby.
6 av 6
1. Hammarby. - Foto: BILDBYRÅN / Anna Tärnhuvud

5 bästa svenska klackarna under 2014

Den svenska fotbollssäsongen går mot sitt slut. Nyheter24 passar då på att ranka de fem bästa klackarna i Sverige.


5. IFK Göteborg – Laget med den bästa, rent subjektivt så klart, inmarschlåten har egentligen haft en bättre säsong än vad supportrarna har gett sken av. Vad det beror på är svårt att analysera på några rader men känslan är att Blåvitt behöver hitta tillbaka till sin rätta identitet. Beror det på att det är en tvättäkta stockholmare som tränar laget?

Publiksnitt: 10 672.

Bäst under säsongen: Snart skiner Poseidon mot Malmö FF.


4. Djurgården – Förra säsongen föddes Djurgården på nytt när Per-Mathias Högmo tog över rodret efter Magnus Pehrsson. Hela laget var heta som en brinnande järnkamin och så även supportrarna. Men när Pelle Olsson tog över spakarna under 2014 var det som om supportrarna tappade gnistan. Åtminstone i de allsvenska lunkmatcherna. När det har vankats derby eller klassikermöte, som matcherna mot IFK Göteborg eller Malmö FF hemma på Tele2 Arena, har det brunnit till igen. Men de kan bättre.

Publiksnitt: 13 362.

Bäst under säsongen: Mot IFK Göteborg (se 25.20 in i klippet)


3. AIK – Solna-laget hemmahörande på den största svenska arenan har, precis som vanligt, bäst publiksnitt i hela Allsvenskan (16 739 ligger snittet på i skrivande stund, vilket är drygt 2 000 personer mindre än i fjol). Men likt laget har publiken svajat under 2014. Man har blandat topprestationer på läktaren med mer ljumna framträdanden. I sina bästa stunder har fansen Sveriges bästa tryck – trots att man jobbar i motvind i sin egen hemmaborg. Det är imponerande nog. 

Publiksnitt: 16 739.

Bäst under säsongen: Hemmaderbyt mot Djurgården (börja se drygt en minut in i klippet)


2. Malmö FF – Tingelingelinge tåget går uti i vida världen. Äntligen har ett svenskt lag tagit sig till Champions League. Anledningen? Till stor del publiken. Sparta Prag, Red Bull Salzburg och Olympiakos vet hur det känns att mötas av den ljusblå väggen på Swedbank stadion. Rivaliserade supporterskaror i Sverige må sucka åt det, men resterande delen av Sverige är stolta över Malmö FF:s supportrar och det tryck de skapar.

Publiksnitt: 14 141.

Bäst under säsongen: Mot Red Bull Salzburg


1. Hammarby – Just i dag är jag stark, just i dag mår jag bra – jag förs framåt av kraftiga vindar. Bajen har en trofast publik i motgång. Bajen har en magisk publik i medgång. Publiksiffrorna talar sitt tydliga språk. Trots att laget spelar i den svenska andraligan har de med sitt hemmasnitt på 19 760 personer, i snitt, drygt 3 000 fler på sina hemmamatcher än AIK.

Publiksnitt: 19 760.

Bäst under säsongen: "Just idag är jag stark" mot Ljungskile


AIK
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vilket lags supportrar tycker du har varit bäst?
Senaste nytt

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

2 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

3 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.