Mannen försöker kliva på tåget.
1 av 4
Mannen försöker kliva på tåget. - Foto: Privat
Men blir utknuffad, två gånger.
2 av 4
Men blir utknuffad, två gånger. - Foto: Privat
Möjliga avstängningar av Chelsea väntar för dessa män.
3 av 4
Möjliga avstängningar av Chelsea väntar för dessa män. - Foto: Privat
Männen börjar sedan sjunga "We're racist and that's the way we like it"
4 av 4
Männen börjar sedan sjunga "We're racist and that's the way we like it" - Foto: Privat

"Vad ska jag säga? Pappa blev knuffad för att han är svart"

Han blev utknuffad från tunnelbanan av rasistiska fotbollssupportrar. Nu berättar han om händelsen.


PARIS. Han heter Suleymane och är 33 år gammal. Le Parisien har letat upp honom och fått intervjua honom om händelsen. Suleymane, som inte vill gå ut med sitt efternamn, jobbar i närheten av Richelieu-Drouot-stationen där scenerna utspelade sig. 

Suleymane berättar att han inte visste vilken stor uppmärksamhet det har blivit kring händelsen. Han visste inte att det hade filmats och har inte läst om det. Han har inte ens pratat om det med sin fru eller sina barn.

– Vad skulle jag säga till mina barn? Pappa blev knuffad på tunnelbanan för att han är svart? Det är värdelöst, säger han.

Bildkälla: The Guardian

Han misstänkte att de var Chelsea-supportrar eftersom han visste att de spelade mot PSG den kvällen. Suleymane pratar inte engelska och förstod inte vad männen på tunnelbanan sa, men han förstod att han inte fick kliva på tunnelbanan på grund av sin hudfärg. 

– Jag förstod att de attackerade mig på grund av min hudfärg. Du vet, jag lever med rasism, även om det var första gången i tunnelbanan, berättar han.

"Det ska inte få gå ostraffat"

Han berättar att han stod framför männen i flera minuter. Sen kom det tunnelbanepersonal som ville se till så att det inte blev bråk, så att tågtrafiken kunde fortsätta. Tåget åkte iväg och han tog en annan tunnelbana hem. Nu vill han se att supportrarna blir straffade för sitt agerande. 

– Jag visste inte att det hade filmats. Men nu när jag vet det så har jag fått modet att anmäla. Jag ska försöka göra det imorgon (reds. anm. under torsdagen) om jag har tid, för jag måste jobba, säger han.

– Dessa människor, dessa engelska fans måste hittas, bli straffade och inlåsta. Det som hände ska inte få gå ostraffat, avslutar han.


/
PSG
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett något liknande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

2 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

idag 09:00
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.