Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål mot Montenegro.
1 av 4
Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål mot Montenegro. - Foto: Bildbyrån
Zlatan Ibrahimovic.
2 av 4
Zlatan Ibrahimovic. - Foto: Bildbyrån
Zlatan har precis satt 2–0.
3 av 4
Zlatan har precis satt 2–0. - Foto: Bildbyrån
Zlatan Ibrahimovic och Albin Ekdal var bäst på plan.
4 av 4
Zlatan Ibrahimovic och Albin Ekdal var bäst på plan. - Foto: Bildbyrån

Zlatans fina gest mot Theodor, 11, efter tragiska bortgången

Efter en familjetragedi gjorde Zlatan vad han kunde för att hjälpa till.


Tragedin var ett faktum för familjen Asprou tidigare i år, när Theodor Asprou och hans syson förlorade sin mamma till cancern efter en lång tids kamp. Men via organisationen Fighterhjälpen skickade idolen Zlatan Ibrahimovic en videohälsning till Theodor. Och inte nog med det. I går fick han gå på Sveriges EM-kvalmatch mot Montenegro på plats, skriver Aftonbladet.

– Vet du hur många gånger jag har sett det där klippet? En gång såg jag Zlatandokumentären sex gånger på en dag. Fatta då hur många gånger jag sett det här klippet. Jag kollar varje dag innan skolan eller om jag är lite ledsen, säger Theodor till Aftonbladet.

Bildkälla: Bildbyrån

11-åringen från Örebro fick också chansen att komma upp till Stockholm för att se Sverige-matchen, och Pontus Wernbloom lovade att ge honom sin matchtröja. Han fick bo på hotell och träffa U21-landslaget och Medina, som skrivit Sveriges officiella VM-låt, och enligt hans syster är det fotbollen som fått Theodor att tänka på annat.

– Han är helt galen i Zlatan och lever med tv-spelet FIFA. Theo är världens häftigaste och tuffaste 11-åring, berättar systern Michelle för Aftonbladet.

Bildkälla: Bildbyrån

– Jag spelar precis som Zlatan också. Klackar och sånt, säger Theodor.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Fuck cancer?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

2 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.