Ingen utrensning trots ny tränare i Gais

Nya tränaren Alexander Axén måste vara prestigelös.


Gais hade ett stort krav när man valde ny tränare. Han måste vara prestigelös och bygga med spelarmaterialet han har. Alexander Axén visade sig vara rätt man.

– Vi förklarade direkt för Alexander vad som gällde med alla nya spelare och att all planering för säsongen redan var fastlagd och att det därför var ett måste att gå in i jobbet utan prestige. Alexander förstod och ett viktigt skäl till att vi valde honom, säger Gais sportchef Tony Persson.

Anledningen är att tidigare tränaren Magnus Pehrsson redan sprängt kassan för nya spelare och därför finns inga pengar kvar nu när Axén tagit över. Enda möjligheten att köpa in spelare är om säljer en eller flera. Som kan ha oroat de nya spelarna.

– Någon har väl hört av sig genom sin agent. Men vi har lugnat och förklarat att det i sak inte förändrar någonting och att en stor del av den gamla ledningen fortfarande är kvar.

– Alexander ska inventera spelartruppen. Men vi har ju skaffat de här spelarna till klubben för att vi tror på dessa. Kom också i håg att vi har 2/3-delar av vårt team kvar, säger sportchefen Tony Persson till Fotbolldirekt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!