Åse, 90, spöar dig i att trixa varje dag

Norge kanske skulle behöva gaska upp landslaget lite. Det blev ju trots allt inget EM i Frankrike för lillebror. Åse, 90, är ett bra alternativ.


Åse Marie Nordhagen från Oslo är inte som alla andra 90-åringar. Trots hennes gedigna ålder har hon en något annorlunda hobby. Att trixa med en fotboll – det är nämligen vad Åse är allra bäst på.

– Jag vet faktiskt inte hur jag skulle kunna klara mig utan bollen min, säger hon till den norska lokaltidningen Ryfylke.

Varje dag plockar hon fram fotbollen, ställer sig med en hand mot väggen i lägenheten och trixar. Finblus och svarta skor spelar ingen roll – Åse vet hur man gör.

Åse berättar att hon började intressera sig för fotboll tidigt. Som ung på 20-talet var man tvungen att aktivera sig på Oslos gator.

– Jag minns när jag stod och trixade med en kompis som efter ett tag var tvungen att gå in och äta. När hon kom ut igen utbrast hon: "Va, håller du fortfarande på"? Då hade jag klarat över tusen, säger hon till Ryfylke.

Än i dag är trixandet roligt för Åse, även om resultaten sällan blir lika bra som förr. Häromveckan klarade hon 49. Inte fy skam ändå, för en 90-åring.

Här kan du se Åse trixa:

/
.SE
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan du trixa lika bra som Åse?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.