Arda Turan kramades om av gamle lagkamraten från Atlético, Juanfran, efter matchen mot Spanien.
1 av 4
Arda Turan kramades om av gamle lagkamraten från Atlético, Juanfran, efter matchen mot Spanien. - Foto: Bildbyrån
Turan fick stöd av sina spanska kollegor.
2 av 4
Turan fick stöd av sina spanska kollegor. - Foto: Bildbyrån
Besviken Arda efter 3-0-förlusten mot Spanien.
3 av 4
Besviken Arda efter 3-0-förlusten mot Spanien. - Foto: Bildbyrån
Blir EM sista gången vi får se Arda Turan i Turkiets landslagströja?
4 av 4
Blir EM sista gången vi får se Arda Turan i Turkiets landslagströja? - Foto: Bildbyrån

Buades ut av de egna fansen – hotar nu med att lämna landslaget

​Turkiet har haft ett jobbigt EM så här långt. Framför allt har det varit tungt för lagkaptenen och storstjärnan Arda Turan – som mot Spanien buades ut av de egna supportrarna. Nu hotar Barcelona-mittfältaren att lämna landslaget.


Det mesta har gått snett för Turkiet så här långt i EM. Efter en tung premiärförlust mot Kroatien blev laget demolerat i den andra omgången av Spanien.

Storstjärnan tillika lagkaptenen Arda Turan har haft det tyngst av alla. Mot Spanien blev mittfältaren utbuad dels av de spanska supportrarna – men i andra halvlek också av de turkiska fansen. Varje gång Turan rörde bollen möttes han av rejäla burop.

Enligt spanska Marca är det mer än bara sportsligt som ligger bakom Turans problem i landslaget. Han blev utbytt i premiären och enligt tidningen handlade det snarare om personliga saker än sportsliga då det finns en intern spricka mellan Arda och det turkiska fotbollsförbundet.

Bättre blev det inte av hans insats mot Spanien som var minst sagt blek. Efter matchen kramades han om av sina spanska motståndare där de flesta antingen delar eller har delat omklädningsrum med Turan i klubblaget.

Nu rapporterar Marca att 29-åringen kan välja att avsluta sin landslagskarriär efter den tuffa perioden i EM – men att turkiska medier bemöter det hela med hård kritik och skriver att "lämna landslaget i vårt land är inget alternativ".

Turkiet spelar sin sista gruppspelsmatch mot Tjeckien på tisdag.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är fansen för hårda mot Arda Turan?
Tack för din röst!