1 av 5
- Foto: Bildbyrån
2 av 5
- Foto: Bildbyrån
3 av 5
- Foto: Bildbyrån
4 av 5
- Foto: Bildbyrån
5 av 5
- Foto: Bildbyrån

Marcus Birro inför Italien–Spanien: "Förbereder hjärtat på att det kan bli krossat"

Det är dags för Italien att möta Spanien i EM i Frankrike, och Marcus Birro ser fram emot matchen med vetskapen att det kommer att bli känslosamt. Hur det än går.


Marcus Birro skriver dagligen om EM-fotbollen i Frankrike på sin blogg Curva Birro, och i dag är det dags för stormatch. Denna gång mellan Italien och Spanien.

"Redan på Tretjärnsskolan i Angered, när jag var tio år, skrev jag Paolo Rossi på linjalerna, skyddspapperet runt skolböckerna och på den streckade linjen på matteprovet. Jag identifierade mig som Rossi, Marco Tardelli eller Bruno Conti.

Genom hela livet har jag sedan dess fortsatt att älska Gli Azzurri. Några av mitt livs värsta bedrövelser och sorger är kopplade till Gli Azzurri. Under tio år tvingades jag in i gråt-banken och läste ut säckar med tårar. Mellan 1990-2000 åkte Italien ut på straffar i tre VM i rad.

Så fungerar supporterkärleken. Spelarna blir våra riddare, de är ställföreträdande drömmar för oss, vi som lägger vår kärlek, vårt hopp och ibland mer än så.

Jag trodde nog att allt detta skulle avta med åren. Jag trodde att tiden kanske skulle slipa mysteriet, matta upplevelsen. Det blev tvärtom. När Italien vann VM den 9 juli 2006 är det en av de tre största upplevelserna i mitt liv, alla kategorier."

Läs hela Birros inlägg på hans blogg här, eller se senaste sändningen av Curva Birro här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vilka vinner?
Tack för din röst!